SOLGT: Tine Kjær (til venstre) er ikke bare kona til Anne Holt - hun er krimdronningas forlegger i Piratforlaget. Nå er forlaget solgt, men Kjær fortsetter som sjef. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SOLGT: Tine Kjær (til venstre) er ikke bare kona til Anne Holt - hun er krimdronningas forlegger i Piratforlaget. Nå er forlaget solgt, men Kjær fortsetter som sjef. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Selger Piratforlaget

De neste bøkene til Anne Holt, Jan Guillou og Liza Marklund blir bergenske.

(Dagbladet): Det norske Piratforlaget ble startet i 2004 som en avlegger av Liza Marklund og Jan Guillous svenske Piratförlag og et uttalt formål om å gi sine forfattere - deriblant krimdronninga Anne Holt - en større del av inntektene fra boksalget enn det tradisjonelle forlag tilbyr.

Men i fjor gikk forlaget, som ledes av Holts ektefelle Tine Kjær, med over tre millioner kroner i underskudd, og nå er det solgt til Bergen-forlaget Vigmostad og Bjørke.

Bergenserne fusjonerer Piratforlaget inn i sin skjønnlitterære arm, og setter inn Kjær - som eide 20 prosent før oppkjøpet - som forlagssjef.

- Jeg er glad for at forfattere som Jan Guillou, Liza Marklund og Anne Holt blir med inn i det nye forlaget. Og for at jeg får fortsette å drive med det jeg synes er morsomt: Et godt forlag med gode forfattere, sier Kjær i en kommentar til Dagbladet.

Hun sier forlaget fortsatt har som ambisjon å tilby forfatterne minst like gode betingelser som resten av bransjen gjør.

- Vi skal aldri være dårligere enn normalkontrakten, sier Kjær.

Hun vil ikke røpe hvor mye hun personlig innkasserer på salget av gründerbedriften.

- Men jeg er ganske godt fornøyd, sier hun.