Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Selger seg for 1 mill.

Tidligere Spice Girl Geri Halliwell har bestemt seg for å fortelle sin historie. Det koster forlaget 1 million pund

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 26 år gamle pop-stjerna forlot listetoppen og Spice Girls i mai i fjor. Under ett år etter selger hun de britiske rettighetene til selvbiografien til forlaget Transworld for mellom 500 000 og 600 000 pund, resten av millionen får hun for de amerikanske rettighetene. En million, eller over 12 millioner kroner, er mye for den første biografien. Til sammenlikning fikk Monica Lewinsky 1,3 millioner pund, og hun har tross alt en mer pikant historie å fortelle.

Spice-boka er på det nærmeste ferdig, og skal ifølge BBC online være i salg fra oktober.

- Geri jobber på boka i dette øyeblikk. Vi får trolig det første utkastet i mai, sier forlegger Patrick Janson-Smith til BBC.

Han understreker at dette ikke bare er nok ei kjendisbok, Geri skal visstnok ha en historie å fortelle.

I stjerneklassen

Honoraret til Ginger-Spice overgår det meste av hva romanforfattere kan vente seg. Kritiske røster har allerede begynt å hevde at Geri ikke kan skrive, hun har jo ingen utdannelse. Og det er riktig, hun sluttet skolen som 18-åring for å bli talkshow-vertinne på tyrkisk tv. Men forleggeren understreker at Geri skriver boka sjøl, uten hjelp fra andre.

Boka skal fortelle historien om arbeiderklasse-jenta som endte som mega-stjerne, og som seinere valgte å hoppe av pop-karusellen. På mange måter en Askepotthistorie som nok vil appellere til fansen.

MELLOM PERMER: Geri Halliwell skriver sin første selvbiografi.