Selger som faen

Ari Behn har all mulig grunn til å smile av Märtha-effekten.

På pressekonferansen i går kalte Ari Behn seg verdens helidgste og lykkeligste. Ikke uten grunn, han fikk prinsessa og store deler av kongeriket til å kjøpe sin eneste bokutgivelse «Trist som faen».

Det opprinnelige opplaget av novellesamlinga var beskjedne 4000, men da forholdet mellom prinsessen og forfatteren ble kjent tok boksalget virkelig av. Så langt er boka solgt i 67.000 eksemplarer, og nye opplag er på trappene.

Det er lite trolig at gårsdagens forlovelseskunngjøring bremser salget nevneverdig.

Million-inntekt

Ifølge Dagens Næringsliv hadde det nye medlemmet i kongefamilien null i formue og 83.100 kroner i inntekt i fjor. I år ser boksalget ut til å gi ham en inntekt rett oppunder millionen. Ikke dårlig for en forfatter som debuterer med en novellesamling. I forlagsbransjen er det dårlig butikk i utgangspunktet.

- Regel nummer en i forlag er at noveller ikke selger. Debutanter er alltid vanskelige. Men ikke i dette tilfellet. Det er få forfattere som har fått så mye oppmerksomhet i mediene i Norge. Samtidig kan det hende at oppslagene taler til et segment utenfor det bokkjøpende publikum, sier Aris forlegger Thorleif Grue i Kolon til Dagens Næringsliv.

Forlagets reklamebudsjett er magert, boka selger seg selv. Bare de siste månedene er det solgt 11.000 eksemplarer. Glad som f...

LØNNSOMT: Salget går strykende for Ari Behn.