ORDFØRER: Jeg håper Fabian mister jobben etter valget. Så kan vi gjøre noe for Selma og de andre barna. Og så får Fabian mer tid til å kose seg i den nye båten sin, skriver Rødt-lederen. Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet
ORDFØRER: Jeg håper Fabian mister jobben etter valget. Så kan vi gjøre noe for Selma og de andre barna. Og så får Fabian mer tid til å kose seg i den nye båten sin, skriver Rødt-lederen. Foto: Elisabeth Sperre Alnes / DagbladetVis mer

Selma (9) trues med kniv av naboen og er redd for å gå ut med søpla

Hun betaler Fabian Stangs skjulte eiendomsskatt.

Meninger

Fabian Stang mener Oslo ikke trenger eiendomsskatt fordi byen har nok penger. 

Jeg lurer på om Stang har tatt turen til de kommunale gårdene. Der vil han møte barn som vokser opp i fattigdom. NRK fortalte for to år siden historien til en av dem, Selma på 9 år.

Hun bor i oppgang 13 i en bygård i indre øst. Hun er redd for å gå ut med søpla. Hun har blitt truet med kniv av en nabo i bakgården. Hun har våkna til blodsøl i oppgangen. Ofte får hun ikke sove på grunn av høylytt kjefting og narkosalg fra naboleilighetene.

Dette er hverdagen til altfor mange barn i Oslo. Og veit dere hva?

Det er familiene til barn som Selma som betaler eiendomsskatt i Oslo.

Hvert år henter nemlig Høyre-byrådet ut flere hundre millioner i utbytte fra dem som bor i kommunale leiligheter (mens boligene forfaller pga manglende vedlikehold).

Dette er Oslo Høyres skjulte eiendomsskatt. Dette er eiendomsskatten Fabian Stang ikke har noen problemer med. 

Men når venstresida i Oslo går til valg på en moderat eiendomsskatt på byens største boliger, da våkner Fabian! Da er det ikke måte på engasjement fra ordføreren. 

Selma er ett av 5000 barn som vokser opp i kommunale leiligheter i Oslo. Etter massiv mediedekning fikk til slutt hun og familien en ny bolig. Men hva med alle de andre barna? De fortjener en trygg barndom.

De fortjener å få gå i barnehage, på SFO og være med på fritidsaktiviteter som andre barn. Dette koster penger. Derfor går Rødt Oslo inn for eiendomsskatt på de største boligene. Mens ordføreren i landets mest klassedelte by bryr seg mest om dem har mest fra før. 

Jeg håper Fabian mister jobben etter valget. Så kan vi gjøre noe for barna i de kommunale gårdene. Og så får Fabian mer tid til å kose seg i den nye båten sin. Slikt kalles Vinn-Vinn!