- Selskapet bryter jo norsk lov så det fyker etter

LO-forbund slakter Funcom.

FÅR HJELP AV FAGFORENINGEN: Osman Keskin (foran) er en av flere Funcom-ansatte som har fått hjelp av LO-forbundet EL & IT ved Erik Bråten (bakerst). Keskin jobber ikke lengre i selskapet. 
Foto: Pål Nordseth
FÅR HJELP AV FAGFORENINGEN: Osman Keskin (foran) er en av flere Funcom-ansatte som har fått hjelp av LO-forbundet EL & IT ved Erik Bråten (bakerst). Keskin jobber ikke lengre i selskapet. Foto: Pål Nordseth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): LO-forbundet EL og IT slakter arbeidsforholdene i spillselskapet Funcom.

Påstandene fra de som har sluttet i bedriften går på svært lange arbeidsdager, arbeid i helger og røde dager, hetsing, ubetalt overtid og ulovlige ansettelsesforhold. EL & IT Forbundet har fått sitt å henge fingrene i.

- Da jeg kom inn her, så jeg at det dreide seg om grov utnyttelse av unge gutter og jenter. Det er mange som er blitt syke, og jeg tviler på om vi greier å få dem på beina igjen, for å si det litt grovt. De har jobba så mye at helsen rett og slett er knekt. Og de er gjerne bare tretti år, sier Erik Bråten i EL & IT til Dagbladet.

Kontaktet av samboerHan ble først kontaktet av en fortvilet samboer av en Funcom-ansatt for nærmere to år siden. Hun lurte på om alt var som det skulle være i bedriften. Nå representerer Bråten fire Funcom-ansatte, og det har i løpet av to år kommet rundt 30 medlemmer av over 250 Funcom-ansatte til fagforeningen.

I en post til Dagbladet skriver Funcoms HR-direktør Kjetil Vaarlund at selskapet tar innspillet fra EL & IT alvorlig, og at de jobber kontinuerlig med å forbedre arbeidsforholdene (se egen boks til høyre i saken).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer