«Selskapsreisen» avlyst

- Filmen har sprukket, sier Lasse Åberg.

IKKE UT PÅ TUR HELT ENNÅ: Lasse Åberg og Jon Skolmen skulle ut på ny Selskapsreise i rollene som Stig-Helmer og Ole. Men nå er filmen kanskje avlyst.
Foto: ARNE V. HOEM
IKKE UT PÅ TUR HELT ENNÅ: Lasse Åberg og Jon Skolmen skulle ut på ny Selskapsreise i rollene som Stig-Helmer og Ole. Men nå er filmen kanskje avlyst. Foto: ARNE V. HOEMVis mer

(Dagbladet.no): I juni i fjor gikk den svenske skuespilleren Lasse Åberg ut og fortalte at han var på trappene med en ny «Selskapsreisen»-film, som skulle være klar til jul i år.

- Jeg og produsent Bosse Jönsson har planlagt en ny film i fem år, men nå føles det virkelig ut som om tiden er inne, sa Lasse Åberg den gangen.

Nå er imidlertid planene satt på is, og «Selskapsreisen» synes å være innstilt, skriver Expressen.se.

- Det har dessverre gått i stå. Det blir ikke premiere til julen. Det er dessverre en idébrist, og vi har ikke begynt å jobbe oss gjennom det helt ennå. Men vi har et synopsis som må bearbeides et par ganger, sier Lasse Åberg til avisa.

På spørsmål om hvordan det endte opp slik, sier Åberg:

- Det har sprukket. Vi må orke å gå gjennom dette, det kan ta et halvt år av ens liv, og krever en viss arbeidsinnsats. Om vi overhodet skal gjøre det, må vi komme igang nå så filmen kan komme neste år.

Den sjette «Selskapsreisen»-filmen skulle ifølge Expressen vise en yngre utgave av Stig Helmer, og vise seerne hvorfor han er som han er. Fortsatt er dette ideen det jobbes med videre.

- Vi prater om det hele tiden, og folk spør alltid om det. Jeg synes fortsatt det er morsomt, og at det går an å bruke gubben. Skjer det ikke noe innen det nærmeste halvåret, så må vi gi opp. Men selvfølgelig skal vi prøve, sier Lasse Åberg.