KOMMENTARER

Seltzers kyllingstunt

Trygdekontorets pornosketsj er god og dårlig på mange av de samme måtene som Eia og Tufte Johansens «kylling-stunt».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

«Jeg gikk og venta på å bli arrestert», sier Bård Tufte Johansen i den tv-aktuelle serien «Datoen» som sendes på NRK. Han snakker om tida da han og Harald Eia dyttet på grensene for humor og underholdning i «Lille Lørdag», og «Åpen post».

Han tidfester punktet for arrestasjonen: det berømte «kyllingstuntet» fra 2002. En evighet siden nå, så vi må gjenfortelle litt. Statsminister Thorbjørn Jagland hadde vært gjenstand for et enormt mediepress, og ble innlagt på sykehus med et illebefinnende. TV2 var først på plass for å rapportere den dramatiske nyheten, og i bakgrunnen hoppet Bård Tufte Johansen iført kyllingkostyme mens han ropte (mellom noe som skulle høres ut som kyllinglyder «nå skal vi være snille, vi skal ikke være slemme med Jagland».

Kringkastingssjef John G. Bernander beklaget opptrinnet, innslaget ble ikke sendt, og Eia og Tufte Johansen var rasende. Men som han nå en del år seinere innrømmer overfor «Datoen»:

- Problemet var kanskje at poenget var litt vagt.

Det er nok helt riktig oppsummert. For de fleste tok det et par dager å forstå poenget med sketsjen. Mediekritikken var såpass lite tydelig, mens alt annet ved opptrinnet tok veldig mye av oppmerksomheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.