KLAR FOR NY SESONG: Arya, spilt av Maisie Williams, er blant dem vi møter i sesong fem av «Game of Thrones». Foto: HBO NORDIC
KLAR FOR NY SESONG: Arya, spilt av Maisie Williams, er blant dem vi møter i sesong fem av «Game of Thrones». Foto: HBO NORDICVis mer

- Selv de som har lest bøkene kommer til å bli lei seg

George RR Martin: Folk som lever i bøkene kommer til å dø i den nye «Game of Thrones»-sesongen.

(Dagbladet:) Tv-serien «Game of Thrones» er kjent for sjokkerende scener og plutselige dødsfall blant hovedpersonene. Blant de mest kjente episodene er den såkalte «Red Wedding»-scenen. På YouTube finner du en rekke videoer av vantro fans som bryter ut i gråt foran tv-skjermen etter å ha sett den.

Bak kamera står gjerne folk som allerede har lest bøkene serien er basert på, og derfor var forberedt.

Men de kommer sannsynligvis også til å få seg noen overraskelser i den kommende sesongen, som får amerikansk premiere 12. april og legges ut på HBO Nordic dagen etter.

Overraskende dødsfall
- Folk kommer til å dø, som ikke dør i bøkene, så selv de som har lest bøkene kommer til å bli lei seg, sa forfatter George RR Martin ifølge nettstedet Showbiz411, da han deltok på Writers Guild Awards i Los Angeles i helga.

- Alle bør være på vakt. David og D.B. er enda mer glade i blod enn meg, la han til, med henvisning til serieskaperne David Benioff og D.B. Weiss.

Martin overrasket mange ved å dukke opp på prisutdelingen, og ifølge nettstedet ble han behandlet som om han var kongelig. Men selv om «Game of Thrones» nå går inn i sin femte sesong, uten at populariteten ser ut til å dabbe av, følte han seg ikke sikker på om han vil få lov til å fortelle hele historien på tv.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Usikker på antall sesonger
- Vil det fortsatt være den hotteste serien på tv om to år? Populære tv-serier kommer og går, og tv-mediet endrer seg, jeg har opplevd det før. Jeg håper virkelig at vi får lov til å fortelle hele historien, for uansett hva som skjer med serien, kommer jeg til å skrive ferdig bøkene, sa han til Showbiz411.

Han holder for tida på med bok nummer seks, og har lovet å skrive enda en til før han er ferdig.

- Men vi snakker om 3000 sider her. Hvor mange sesonger av tv-serien blir det? Det er opp til D.B. og David, la han til.

Traumatiske scener
Hvilke overraskende dødsfall vi står overfor i den nye sesongen, er ennå høyst usikkert. Men Sophie Turner, som spiller Sansa, har tidligere hintet om at det kommer en svært traumatisk scene for hennes rollefigur.

- Alle på settet syntes det var ganske fælt å se på, har hun sagt om den.

I forrige uke sa hun dessuten til Huffington Post at noen av scenene i den nye sesongen kan komme til å sjokkere seerne enda mer enn «The Red Wedding».

Spoiler!
Det vil ikke være første gangen at folk dør i tv-serien, som fortsatt lever i bøkene. (Advarsel: Spoiler!)

Blant dem som overraskende har forsvunnet tidlig, er Daenerys' tjenestejente Irri, som ble spilt av norske Amrita Archaya.

- Jeg synes det var litt trist, selvsagt. Det er synd å måtte forlate serien, jeg har møtt mange inspirerende folk og fått noen veldig gode venner, sa hun til Dagbladet etter å ha fått beskjeden.

Også Walder Freys kone Joyeuse Erenford, og handelsmannen Xaro Xhoan Daxos, er fortsatt i live i bøkene.

George RR Martin har allerede sagt at han ikke kommer til å bli ferdig med bok nummer seks i løpet av 2015, noe som har gjort det klart at det er svært liten sjanse for at alle bøkene vil være utgitt før tv-serien er ferdigspilt. Martin har derfor fortalt serieskaperne hvordan serien vil ende.

Nylig dukket det opp et tresiders brev fra 1993, sendt fra Martin til forleggeren hans, der han skisserer sine opprinnelige planer for bokserien. De skiller seg en del fra hvordan serien har utviklet seg siden den gang.