DEBATT

Utviklingspolitikk:

Selv de som har lite å dele, må også dele, Astrup

Rettferdig fordeling må ligge til grunn for å bekjempe fattigdom. Det har det gjort i Norge – og det må det gjøre i landene Norge gir bistand til.

BREDT SAMARBEID: Når Norge i fremtiden skal ta initiativ til investering i utviklingsland, håper vi Nikolai Astrup (bildet) legger opp til et bredere samarbeid mellom både næringsliv, sivilsamfunn, myndigheter og fagbevegelse, skriver artikkelforfatteren. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BREDT SAMARBEID: Når Norge i fremtiden skal ta initiativ til investering i utviklingsland, håper vi Nikolai Astrup (bildet) legger opp til et bredere samarbeid mellom både næringsliv, sivilsamfunn, myndigheter og fagbevegelse, skriver artikkelforfatteren. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I mars tar et fly av fra Oslo Lufthavn med utviklingsminister Nikolai Astrup på plass ombord. Han er på vei til Ghana for å markere at Norfund etablerer seg i Vest-Afrika, og for å møte næringslivsfolk i landet. Den norske regjeringen vil støtte opp under Ghanas egen visjon: Ghana beyond aid.

- Privat sektor spiller en sentral rolle for langsiktig vekst og utvikling i Afrika, sier Astrup i pressemeldingen fra UD. Derfor har han med seg norske investorer som kan tenkes å sette fart på økonomien til det lille landet på Afrikas gullkyst.

Det Norge har klart bra, er å kombinere fordeling og vekst. Det har vi klart fordi ulike grupper i samfunnet har organisert seg og utfordret hverandre på fordeling av ressurser så den skal bli mest mulig rettferdig.

Norsk Folkehjelp støtter Astrup i at økonomisk etablering av næringsliv og arbeidsplasser er viktig. Men for at næringsliv skal føre til utvikling for flere enn noen få – må man ha viktige støttespillere med på laget: Fagforeninger og sivilsamfunn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer