- Selv de verste kriminelle får dekket sakskostnader

Filmskaper må betale selv.

MÅ BETALE SAKEN SELV: PST beslagla Ulrik Imtiaz Rolfsens råfilm og håper på økonomisk hjelp for å kjempe mot politiet i retten.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MÅ BETALE SAKEN SELV: PST beslagla Ulrik Imtiaz Rolfsens råfilm og håper på økonomisk hjelp for å kjempe mot politiet i retten. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ulrik Imtiaz Rolfsen må selv betale saksomkostninger etter PST beslagla råfilm fra prosjektet hans. Presseforbundet foreslår å crowfunde en anke til Høyesterett.

Ulrik Imtiaz Rolfsen må selv betale saksomkostningene i rettssystemet etter at PST beslagla materiale til filmskaperens nye filmprosjekt.

Generalsekretæren i Norsk Presseforbund foreslår å folkefinansiere anken til Høyesterett.

- At Rolfsen må dekke saksomkostningene, er en finger i øyet i denne situasjonen, sier generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund til Klassekampen.

Crowdfunding Hun håper nå at organisasjoner og enkeltpersoner gjennom såkalt crowdfunding - folkefinansiering - vil hjelpe Rolfsen med å finansiere den kostbare ankeprosessen.

Det var 8. juni at Politiets sikkerhetstjeneste gjennomførte en aksjon hjemme hos Rolfsen. En rekke filmer fra det kommende filmprosjektet om Ubaydullah Hussain og islamistmiljøet i Norge ble beslaglagt. I slutten av juni kom Oslo tingrett fram til at beslaget var lovlig.

Mandag sa en enstemmig lagmannsrett seg enig og besluttet også at Rolfsen selv må dekke sakens omkostninger. Rolfsen anket umiddelbart til Høyesterett.

Kriminelle Forlegger og styreleder i ytringsfrihetsorganisasjonen Norsk Pen, William Nygaard, støtter forslaget om et spleiselag og sier mange organisasjoner og enkeltpersoner kan være villige til å bidra til en slik sak. Rolfsen selv er takknemlig for støtten han får.— Man føler seg veldig liten i møte med PSTs enorme ressurser.

Det betyr veldig mye å ikke føle seg så alene, sier filmskaperen til avisen.

- Selv de verste kriminelle får dekket sakskostnader, påpeker 43-åringen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer