Anmeldelse «The Hustle»:

Selv døde playboys ville ikke latt seg lure av disse damene

For et søppelmanus.

THE HUSTLE: Damer som skal bedra rike mannfolk kan være morsomt, denne filmen er ikke det. Video: MGM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

The Hustle

Komedie

Regi: Chris Addison
Skuespillere: Anne Hathaway, Rebel Wilson.
Premieredato: 10. mai
Aldersgrense: For alle.
Orginaltittel: The Hustle

«Selv ikke døde playboys hadde ikke latt seg lure av disse to damene her.»
Se alle anmeldelser

FILM: Du skal være passe humørløs hvis du ikke ler litt av sobre komedier der karakterene kler seg lurt ut for å lure folk med mye penger og juveler. Filmhistorien er full av slikt.

Det er nok å nevne de moderne svindlere med stil-filmene innenfor Ocean´s-faget – både med menn og kvinner.

Foie gras

I «The Hustle» hadde vi håpet at en av latterfavorittene, Anne Hathaway (som også var med i Ocean´s 8), skulle fått boltre seg i sin fulle og hele absurdkomiske bredde, men hun er presset inn som en slags foie gras av en komplett dustete rolle. Hun får ikke vist seg fram, og blir stiv som en stokk i flere scener. Ikke bra.

Hun er riktignok suveren som stilikon fra en svunnen jetsetæra, men herre min snurrebart for et søppelmanus dette er, med et vell av billige replikker. Det meste vil kan gå inn i læreboka: Slik-gjør-vi-det-vel-ikke? Jo, forresten. I Hollywood.

Endimensjonal

Med seg i denne har Hathaway Rebel Wilson som framstår som en endimensjonal utgave av seg selv. I halvannen time viser hun fram ett eneste ansiktsuttrykk, dette uansett om hun skal lure noe, le, spise, gråte eller vise en eller annen slags følelse. Hun er igjen blitt bedt om å spille på sin fulle kroppslige bredde, noe vi blir veldig fort lei.

Kort fortalt handler dette om to damer innenfor faget svindel. De kommer fra to vidt forskjellige svindlerskoler. Den ene er vulgær og rett på, den andre med dekadanse og sofistikert bosatt i en liten by på den franske riviera.

Her møtes de etter litt om og men der de begge skal lure penger av de rike mannfolkene som frekventerer stedets kasino og dyre hoteller.

Noen onelinere funker, mens resten er grelle saker. Det er da ingen, selv ikke døde playboyer en gang, som ville latt seg lure av disse damene. Har ikke regissøren fått med seg noe fra mesteren innenfor faget forskjellige aksenter, gebrokkenhet og det å kle seg om så du faller av stolen? Vi snakker om Inspector Jacques Clouseau. Den beste og fremste.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer