Anmeldelse: Rønnaug Kleiva, Western Desert

Selv i de stilleste, mest hverdagslige og stusselige liv pulserer dramaene

Rønnaug Kleiva skriver om mennesker som overlever, mer enn å leve.

DØD OG SAMLIV: Rønnaug Kleiva har skrevet over tjue bøker i ulike sjangre for ban og voksne. For aktørene i årets novellesamling er døden høyst nærværende. Foto: Truls Brekke/Dagbladet
Digital
DØD OG SAMLIV: Rønnaug Kleiva har skrevet over tjue bøker i ulike sjangre for ban og voksne. For aktørene i årets novellesamling er døden høyst nærværende. Foto: Truls Brekke/Dagbladet Digital Vis mer
Publisert

Et voksent par sitter ved Nilens bredde, en småbarnsfar prøver å overkomme dagene, en eldre mann får en diagnose han ikke forteller om. Felles for skikkelsene i Rønnaug Kleivas nye novellesamling, «Western Desert», er dødens nærvær. Menneskene holder ut, så vidt, men tilværelsen er egentlig blitt et spørsmål om å utstå og tåle livet:

«Alt er berre å tole, det er slik det er, alt er berre å tole.»

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer