Du leser nå Dagbladet Pluss

- Selv om hver eneste saksbehandler jobber bak bombesikre vegger, vil resten av oss være myke mål, som i Paris

Arkitektur: Byens terrorbalanse.

PÅ DEN USIKRE SIDEN: Åtte departementer holder til på feil side av Akersgata og skulle ikke være med i planene for nytt regjeringskvartal. Nå er byggene R5 (avbildet) og R6 igjen i spill. Foto: Morten Holm / SCANPIX
PÅ DEN USIKRE SIDEN: Åtte departementer holder til på feil side av Akersgata og skulle ikke være med i planene for nytt regjeringskvartal. Nå er byggene R5 (avbildet) og R6 igjen i spill. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

Smart landskapsarkitektur kan sikre bylivet både mot terrorangrep og hemmende sikkerhetstiltak.

En terrorist vil aldri gå tom for muligheter. Han vil alltid ha en meny å velge fra når mål skal plukkes, når frykt skal spres og fiender blø. Vi kan aldri sikre oss helt mot dette.

Vi må lære oss å leve med frykten, glemme den i hverdagen og søke en god balanse mellom sikkerhet og det livet vi ønsker å leve.

Prøve, feile og prøve

Denne balansen er skjør. Brikkene i spillet er mange, og i stadig bevegelse. En rekke interesser vil ha et ord med i laget. Vi har ikke noe annet valg enn å prøve og feile, og prøve igjen. Derfor er det en fordel å gjøre feilene så lite permanente som mulig.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.