Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Selv små ninjaer kan utrette mye

Det er ikke størrelsen det kommer an på.

|||DET ER GANSKE LANGT fra snikmyrding i «Hitman» og hensynsløs nedmåking av fiender i «Kane & Lynch», til danske IO Interactives siste spill, «Mini Ninjas».

Fra å lage spill med voksenorientert voldsfantasi forsøker selskapet seg nå i stedet på et koselig lite barnespill, og lykkes heldigvis langt på vei med det.

I «Mini Ninjas» står verden i fare for å bli overtatt av grusomme samuraikrigere, og flere forsøk på å stoppe dem med på ninjavis har mislyktes.

Igjen på ninjaskolen er Hiro, som må legge ut på en kombinert redningsaksjon etter de bortkomne ninjaene og tokt mot samuraiene sammen med Futo, en tykkfallen og hammerbærende ninjakollega.

1

DET VISER SEG AT de mange samuraiene som er spredt rundt i landet egentlig er små, søte dyr som på magisk vis er omgjort til fiendesoldater.

Når du «dreper» dem vil du derfor oppleve at de vender tilbake til å være dyr —en hyggelig overraskelse i det som tross alt er et barnespill.

Du kan selv også benytte deg av denne magien, både i angrep, men også ved midlertidig å ta bo i dyrene for å finne hemmeligheter eller angripe fiendene.

ETTER HVERT SOM du redder ninjaene som er spredt rundt i verden, kan du spille som dem. Hver av disse har sine spesielle egenskaper, men dessverre legger ikke spillet godt nok opp til at du må veksle mellom dem.

Selv små ninjaer kan utrette mye

Her kunne vi hatt gåter som krevde litt ekstra tenking, i stedet har utviklerne valgt den enkleste løsningen.

For de yngste er dette kanskje like greit. Resultatet er uansett et artig og spennende spill, som til tross for noe enkelhet i utformingen langt på vei klarer å underholde.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling