Selvaag-familien har utsmykket Norge for flerfoldige millioner

- Forpliktende og gøy.

Skulpturpark: Gunnar Frederik, Ole Gunnar og Olav H. Selvaag foran Franz Wests «Spalt» på Tjuvholmen. Foto: Mona Ranum / Stella Pictures
Skulpturpark: Gunnar Frederik, Ole Gunnar og Olav H. Selvaag foran Franz Wests «Spalt» på Tjuvholmen. Foto: Mona Ranum / Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det gjenstår ennå en drøy måned før det nye Astrup Fearnley-museet på Tjuvholmen i Oslo er klart til åpning. Men allerede nå kan skuelystne besøke skulpturparken utenfor stjernearkitekt Renzo Pianos praktbygg.

Oslo-ordfører Fabian Stang sto for åpningen av skulpturparken i går, og var tydelig begeistret.

- Som en drøm - For ti år siden var det havnevirksomhet på 90 prosent av området her ute. Denne parken er fantastisk og vil glede mange, og det å se at Oslo som en fjordby blir realisert er som en drøm som går i oppfyllelse, sier Stang til Dagbladet.

Området utvikles av K/S Tjuvholmen som eies 60 prosent av Selvaag-familien.

De fleste skulpturene på området er hentet fra familiens private samling, resten er spesialinnkjøpt til parken av K/S Tjuvholmen.

- Verdensklasse De syv skulpturene er laget av flere av verdens mest anerkjente samtidskunstnere, blant dem Ellsworth Kelly, Anish Kapoor og Louise Bourgeois.

Renzo Piano, arkitekten bak museumsbygget, har også utformet parken.

- Helt siden vi vant konkurransen om å få utvikle området for ti år siden, har vi ønsket å lage en skulpturpark i verdensklasse, sier Olav H. Selvaag som med sin bror Gunnar Frederik er ansvarlig for kunstsatsingen i Selvaag-gruppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer