- Selvfølgelig blir mitt arbeid kritisert

Patrice er hjernen bak Rebecca Blacks «Friday» og den nye netthiten «Chinese Food». Nå avslører han suksessoppskriften.

(Dagbladet): Hvem husker vel ikke Rebecca Blacks «Friday», ofte beskrevet som verdens verste sang og musikkvideo?

Netthiten gikk som en farsott verden over, og den offisielle videoen har siden september 2011 fått nesten 60 millioner visninger på Youtube. Dette selv om videoen ble fjernet fra nettstedet etter å ha blitt spilt av 200 millioner ganger.

Nå er mannen bak suksessen tilbake!

- Ingen ny Rebecca Black Patrice Wilson, grunnlegger av musikkselskapet Ark Music Factory, opplevde at karrieren skjøt fart etter gjennombruddet med «Friday».

Nå håper han å oppnå lignende suksess med 13 år gamle Alison Gold, og låten «Chinese Food», selv om han ikke ønsker å sammenlikne dem på noen som helst måte.

- Jeg ser ikke på Alison som noen av mine tidligere artister. Hun er ingen ny Rebecca Black. Alison er yngre og mer talentfull enn mesteparten av de andre artistene jeg har jobbet med. Nå har jeg har gått videre fra «Friday», og vil bli kjent for andre sanger som «Chinese food» og andre låter jeg skal produsere fremover, sier Wilson til Dagbladet.

Skyter fart Etter kun en uke har videoen fått over 10 millioner visninger på Youtube, og blitt kalt årets verste låt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var ikke tilfeldig at Alison ble valgt som artist for låten.

- Jeg hadde jobbet med Alison tidligere. Etter å ha skrevet «Chinese Food», inviterte jeg flere unge sangere til audition, men var ikke fornøyd med noen av dem. Da poppet plutselig Alison opp i hodet mitt! Hun passet perfekt til låten, og var den rette til å gjøre låten stor, sier Wilson, som dukker opp i videoen ikledd et pandakostyme.

Suksessoppskrift I musikkvideoen synger 13-åringen om hvor glad hun er i kinesisk mat. Wilson har en fornemmelse om hvorfor det han lager blir så populært.

GRUNN TIL Å SMILE: Patrice Wilsons karriere har skutt fart de siste tre årene. Foto: PMW Live
GRUNN TIL Å SMILE: Patrice Wilsons karriere har skutt fart de siste tre årene. Foto: PMW Live Vis mer

- Alt jeg produserer skal være humoristisk, enkelt og samtidig fengende. Jeg ser etter historier som hele verden kan relatere seg til og forstå, sier Wilson.

Blandede tilbakemeldinger Musikkprodusenten forteller han både har fått gode og dårlige tilbakemeldinger på den nye videoen, og har forståelse for at folk er kritiske.

- Selvfølgelig blir mitt arbeid kritisert. Folk har et elsk/hat forhold til mine låter og videoer. De vil se på, men tør ikke å innrømmer det. Uansett får de garantert sangen på hjernen, noe jeg liker veldig godt.

MEGAHIT: Patrice Wilson gjorde Rebecca Black (16) til et nettfenomen med låten «Friday». Foto: AP
MEGAHIT: Patrice Wilson gjorde Rebecca Black (16) til et nettfenomen med låten «Friday». Foto: AP Vis mer