KOMMENTARER

Selvfølgelig er Greta Thunberg sint

Greta Thunberg skaper ubehag. Det er fordi hun målbærer den nye, ubehagelige sannheten.

I TÅRER: Under et panel i forbindelse med åpningen av FNs Global Climate Action Summit, ente aktivist Gretha Tunberg i tårer under en emosjonell appell. Video: Ap Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Dette er sikkert ikke noen god idé. Å hive seg ut i en debatt om klimaaktivisten Greta Thunberg er som å prøve å innta rollen som speaker i parlamentet i London og rope «ordderrr, ooorderrrr», mens ropingen fortsetter på begge sider.

Etter å ha lest gjennom utallige Facebook-tråder det siste året, vet jeg at det ikke vil bli noe «order». Utfallene mot Greta Thunberg har lenge vært overraskende sterke, men etter hennes tale i FN i går ser det ut til å ha tiltatt i styrke. Voksne folk som ikke skjønner alvoret forskningen forteller om klimatrusselen, tillater seg latterliggjøring og psykologisering av en 16-åring som har forstått mer enn dem. Det er nesten ikke til å holde ut.

Greta Thunberg har tatt på seg en rolle hun ikke burde ha trengt å ha. Ubehaget som hennes engasjement skaper, er likevel noe folk må begynne å forholde seg til. Noen sperrer opp øynene i forundring over at en 16-åring kan sitte i FN med hele verden som tilskuere og si at barndommen hennes er stjålet.

Det vi burde undre oss over er dette: Hvordan kunne verden stille seg slik at dette faktisk er et relevant poeng?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer