Selvfølgelig er jeg en frosk

Helt opplagt i surrealistisk barnebok.

LEKKERT: «Eg er ein frosk» er en sjeldent kvalitetssterk og fantasieggende bok, full av irrasjonelle overraskelser. Bilde: FRA BOKA
LEKKERT: «Eg er ein frosk» er en sjeldent kvalitetssterk og fantasieggende bok, full av irrasjonelle overraskelser. Bilde: FRA BOKA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Er jeg en frosk? Selvsagt er jeg det. Å forstå det er ikke vanskelig når jeg sitter med boka «Eg er ein frosk» mellom fingrene. Nei, da er det opplagt som bare det.

Drømmeaktig Denne boka handler om et lite barn med en froskedrakt. Pluss en flue. Og en elefant, selvfølgelig. Og hvorfor ikke et villsvin, og en hund, og en leopard og en krokodille og en flokk nesehorn. Ja, det handler denne boka om.

Kurt Johannessen ser ut til å ha latt seg inspirere av japaneren Bashos kjente froskehaiku når han har skrevet teksten til denne vesle fortellingen. Og kanskje av en surrealist eller to. Her er ingenting sannsynlig, men i den drømmeaktige atmosfæren til denne boka er absolutt alt mulig.

Tekst og tegning hører nøye sammen. Øyvind Torseter har lagd en serie flotte dobbeltoppslag, med illustrasjoner som minner om utklipte pappfigurer. Fargene er fantastiske. De stråler mot den som lar seg lokke til å bla videre. Mest i grønt - det er jo tross alt en froskebok, dette her. Men også lys og mørke, natt og dag. Pluss en askesky av islandsk kaliber.

Poetisk logikk Hvert nye oppslag innebærer en overraskelse. Dette hadde du ikke ventet deg. Samtidig utvikler teksten seg noen få ord av gangen. Og en flue følger med hele tida, den vet ikke hva den går til, stakkar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer