- Selvfølgelig skal skolene få vise film

Trond Giske frykter ikke søksmål.

IKKE REDD FOR RETTSSAK: Kulturminister Trond Giske synes skolene bør få fortsette å vise film for elevene uten å betale lisens for det. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
IKKE REDD FOR RETTSSAK: Kulturminister Trond Giske synes skolene bør få fortsette å vise film for elevene uten å betale lisens for det. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I forrige uke erklærte selskapet Norwegian Film AS at norske skoler må betale for å vise filmer i klasserommet.

Selskapet, som blant annet representerer SF Norge, Sony og Disney, truer med å gå til sak dersom ikke kommunene betaler lisens til dem. Lisensen vil koste norske skoler mellom 4000 og 5000 kroner i året.

Nå hiver kulturminister Trond Giske seg inn i debatten, og gir sin fulle støtte til skolene.- Selvfølgelig skal skolene få vise film. Dette er viktig! Film kan ha stor nytte i skolen — det er en utrolig god måte å få oppleve andre tider og andre kulturer, og det kan sette fokus på viktige samfunnsspørsmål. Det blir trist om vi må gi slipp på det, sier Giske til Dagbladet.no.

- Hvis skolen skulle begynne å betale for filmvisningen, ville filmen ha ramlet ut av skolen. Det finnes nok av andre ting å bruke skolebudsjettet på.

Ikke redd for rettssak- Selvsagt skal man ikke betale om man viser filmklipp i undervisningssammenheng, men det er fryktelig rart om ikke skoler skal betale om de viser en film fra a til å, sa Petter Myhrvold i Norwegian Film AS til Dagbladet.no. i forrige uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer