Barnehagestart

Selvfølgelig skal ungen i barnehagen

Det er en essensiell del av dugnaden å bidra i arbeidslivet nå.

Barnehagelek: Mandag åpner barnehagene igjen. Det er en selvfølge å trekke på barna parkdressen, skriver Sigrid Hvidsten. Foto: Scanpix
Barnehagelek: Mandag åpner barnehagene igjen. Det er en selvfølge å trekke på barna parkdressen, skriver Sigrid Hvidsten. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er ikke vanskelig å forstå bekymringene til de 25 000 menneskene som har meldt seg inn i Facebook-gruppa «Barnet mitt skal ikke være prøvekanin for Covid-19». I flere uker har vi vært i en ekstraordinær situasjon. Samfunnet er stengt ned. Mennesker er syke. Noen dør.

Dette preger oss alle, og det er en ærlig sak hvis frykten har satt seg i kroppen. Men myndighetene hevder nå å ha kontroll på epidemien, samfunnet skal sakte, men sikkert i gang igjen. På mandag åpner portene. Norges 275 000 barnehagebarn blir de første som løper ut i hverdagen igjen.

Der det til nå har vært en essensiell del av dugnaden å holde seg hjemme og følge helsemyndighetenes smittevernregler, blir det framover en like essensiell del av dugnaden å jobbe for å få hjulene i gang igjen.

Da må barna tilbake i barnehagen.

Det er mye vi ikke vet om corona-viruset. Det er det som gjør alle disse små og store valgene så vanskelige. Men det er noen som vet mer enn andre. Som har hentet inn fakta om pandemien i månedsvis. Som er opplært i å analysere informasjonen som kommer inn. Som er i kontakt med fagfolk over hele verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer