Foto: Alex Martin Photographers NTB / Scanpix
Foto: Alex Martin Photographers NTB / ScanpixVis mer

Selvhjelp fra en grinebiter

Et alternativ til positiv tankegang.

Meninger

Det er mye man blir fortalt for å bli inspirert til selvutvikling og få en bedre hverdag:

Følg dine drømmer og stjernen i ditt hjerte. Tenk positivt og det positive i verden vil komme til deg. Husk at dine venner er glade i deg som du er. Du kan bli hva du vil! Du er et spesielt og unikt individ. Bare studer det du har mest lyst på!

Det er skrevet på veggen. Ganske bokstavelig til tider. Med løkkeskrift. Eller på motiverende foredrag med sprettende menn

Man trenger ikke å ha blitt eldgammel for å få et litt mer kynisk syn på hva folk har godt av å høre. Lanserer herved 10 alternative råd til deg som vil opp og fram her i verden.

1. Du har en ting du burde sluttet med for lenge siden som sikkert var moro da du var yngre. Den tingen du burde slutte med nå. Bare stopp.

2. Om det tar mindre enn et kvarter å gjøre det, gjør det med en gang. Det er helt utrolig hvor mye her i verden som blir lettere om du alltid tar den telefonen fem minutter etter at du husker på det.

3. Lær å beskytte deg selv i seksuallivet. Det betyr kondom og virusprogram på PC-en. Og et lite kurs i å slette netthistorien er bra for samlivet.

4. Start med en kaktus før du skaffer hundevalp. Se hvor lenge kaktusen lever. Revurder så hundekjøpet i lys av ny informasjon.

5. Lær hva 21 % rente på et kredittkort betyr. Og gang opp prisen på den daglige colaflaska med 365.

6. Det kan hende han/hun er interessert i deg også. Spør personen på høvisk vis om så er tilfelle. Det er lov å prøve seg og gevinsten er potensielt større enn risikoen.

7. Du har et talent og er unik, men det har andre og. Jobb for det.

8. Litt rot tok aldri livet av noen. Det gjorde derimot uvettig behandling av rå kylling.

9. Det er ingen skam å ringe mamma når du har gjort noe fantastisk dumt.

10. Folk forandrer seg ikke, det gjelder deg også. Noen av selvforbedringsprosjektene dine kan du like gjerne skrive av før du har brukt for mye energi på dem, og heller bruke energien på å bli fornøyd med sånn du er nå.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.