DEBATT

Selvmedlidenhetstyrannene

I 2017 er mitt håp at vi alle skjerper oss, og slutter å la en så banal hersketeknikk dominere norsk offentlighet.

- OVERDIMENSJONERT: - Alt for få har påpekt problemet med Frp's overdimensjonerte selvmedlidenhet. Du finner det hos høyrepopulister som Sylvi Listhaug og Carl I. Hagen, eller Donald Trump for den saks skyld, skriver Trædal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
- OVERDIMENSJONERT: - Alt for få har påpekt problemet med Frp's overdimensjonerte selvmedlidenhet. Du finner det hos høyrepopulister som Sylvi Listhaug og Carl I. Hagen, eller Donald Trump for den saks skyld, skriver Trædal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Mange har kritisert Frp for å være kalde og vise lite medlidenhet med andre. Alt for få har påpekt problemet med deres overdimensjonerte selvmedlidenhet. Du finner det hos høyrepopulister som Sylvi Listhaug og Carl I. Hagen, eller Donald Trump for den saks skyld. Jo hardere man går løs på andre, jo sårere er man tydeligvis for kritikk selv.

Den evige offerollen, klaginga og sutringa over at man blir misforstått og kritisert. Det enorme behovet for anerkjennelse og den bunnløse indignasjonen og småligheten overfor kritikere. Dette er et slående fellestrekk for alle disse tre politikerne. Det finnes ikke legitim kritikk av disse maktmenneskene i deres egne øyne, bare forvridninger, folk som har misforstått med vilje, ondsinnede angrep fra venstrevridde medier og eliter. «Alle vil visst misforstå meg» sier en tidligere PR-rådgiver som vet nøyaktig hvordan hun skal gjøre seg misforstått.

Og vi som kritiserer dem, slik man skal kritiserer mennesker med makt, blir fort usikre. «Å nei, nå har jeg gått i fella, nå kommer vi til å måtte diskutere deres sårede følelser resten av uka». I årevis har høyresida klaga over et «godhetstyranni». Nå styres vi av selvmedlidenhetstyranner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer