Selvmord og kjærlighet

Originalt skrevet roman om lesbisk erotikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Nå er den i gang - bokhøsten altså. Og ingenting må virke så provoserende på forfattere som en anmelder som sporenstreks begynner å sammenlikne bøkene deres. At jeg allerede nå, etter bare å ha lest tre av høstens romaner, ser en klar «trend», virker derfor sikkert både anmassende og nærmest litt patetisk.

Men når også den romandebuterende poeten Mona Høvring, i likhet med Annette Mattsson og Anne B. Ragde, lar boka si åpne med et tragisk selvmord, ville jeg vel nærmest vært litt sløv om jeg ikke i hvert fall fastslo det (riktignok er Mattssons litt usikkert, bilulykker er gjerne det). Fastslo det mer som en kuriositet og et tilfeldighetens nykke, enn for å spekulere over selvmordets plass i litteraturhistorien, selvmordets smitteeffekt eller selvmord som vår tids folkesykdom.

Slående

Sammenlikningsiveren blir ikke mindre av at Høvring i tillegg lar boka «Noe som hjelper» dreie seg om kjærlighet - eller i hvert fall sanselig sex - mellom kvinner. Begavet lesbelitteratur florerer jo for tida, og det er begrenset hvor spennende såkalt flatbankersex er - for et «alminnelig» publikum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer