Anmeldelse «Meg, meg, meg»

Selvopptatt og slitsomt

Erkjennelser i skyggen av Britney Spears.

LINNÉA MYHRE: Forfatteren er ute med sin fjerde roman, denne gang med en jeg-person under sterk innflytelse av Britney Spears. Foto: NTB Scanpix
LINNÉA MYHRE: Forfatteren er ute med sin fjerde roman, denne gang med en jeg-person under sterk innflytelse av Britney Spears. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Finnes det noe jeg ikke er redd for? spør jeg-personen i Linnéa Myhres nye roman «Meg, meg, meg». Hun er redd for å bli voksen og redd for at hun aldri blir voksen. Angsten døyves med en altoppslukende dyrking av popikonet Britney Spears.

Boka er den fjerde fra den nå 29-årige skribenten som har utviklet seg fra blogger til spaltist og romanforfatter. Linnéa Myhre kan skrive; i tillegg til en god penn besitter hun både vidd, innsikt og – innimellom – selvironi. Følsomme temaer som spiseforstyrrelser og angst viker hun ikke unna, heller ikke i den nye romanen. Likevel lurer jeg på hvor hun vil med denne utgivelsen?

Barnekvinne

«Meg, meg, meg» er et portrett av en sykelig selvopptatt barnekvinne i slutten av 20-åra. I løpet av bokas 272 sider bedriver hun stort sett to ting: Kaste opp og scrolle på mobilen eller mac’en etter nyheter om Britney Spears. For leseren kan dette bli en utholdenhetsprøve. Det meste som tilbys av refleksjoner her er Britney Spears-tekster som innleder kapitlene. «I’m not a girl, not yet a woman», lyder erkjennelsen som er gjennomgangsmelodien i romanen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer