Selvopptatt?

LONDON (Dagbladet): Prinsesse Diana var barnslig selvopptatt og forsto ikke sin rolle. Hun følte seg som et offer for dårlig barndom, kjærlighetsløst ekteskap, spiseforstyrrelser og en kald Windsor-familie.

Dette er den kraftige kritikken mot avdøde prinsesse Diana som kommer fram i en ny bok som ble sluppet i England i går. Den borgerlige professoren Anthony O'Hear ved Universitetet i Bradford har skrevet boka «Faking It - The Sentimentalisation of Modern Society».

Filosofiprofessoren har virkelig skapt storm med sine angrep på prinsessen. Etter lanseringen har politikere, organisasjonstopper og akademikere rykket ut til forsvar for prinsessen.
I boka framstilles Diana som den som selv skapte sentimentaliteten. Ifølge professoren brukte hun mediene bevisst, var flink til å skape en skyldfølelse hos sitt publikum.

«Dianas begravelse var det store høydepunktet for denne nye sentimentaliteten. Massesorg ble plutselig personifisert, og nasjonens nye offer ble begravd,» skriver professoren.

O'Hear skriver videre at den britiske kongefamilien plutselig måtte stille opp mot en barnslig, selvsentrert kvinne, som ikke viste noen forståelse for sin offentlige rolle.

«Jeg forsøker ikke å sverte Diana. Jeg forsøker å forklare hva som foregikk i våre hoder,» forteller Anthony O'Hear i den kontroversielle boka.

SENTIMENTAL: Diana klarte selv å skape sentimentaliteten rundt sin egen person, mener britisk filosofiprofessor.