Selvsagt er NAF en del av løsningen

Vi må gjøre det attraktivt å velge miljøvennlig transport.

BYRÅD: I lørdagsportrettet i Magasinet sa Lan Marie Nguyen Berg (MDG) at «selv NAF» spør hva vi kan gjøre for å gjennomføre klimatiltakene i hovedstaden. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BYRÅD: I lørdagsportrettet i Magasinet sa Lan Marie Nguyen Berg (MDG) at «selv NAF» spør hva vi kan gjøre for å gjennomføre klimatiltakene i hovedstaden. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I lørdagens intervju med Oslos Samferdsels- og miljøbyråd, Lan Marie Nguyen Berg, siteres Berg på at «selv NAF» spør hva vi kan gjøre for å gjennomføre klimatiltakene i hovedstaden.

Skal Oslo bli Europas miljøhovedstad, støtter vi det helhjertet. Men det må skje på en måte som ivaretar folks mobilitet. Vi må gjøre det attraktivt å velge miljøvennlig transport.

Selvsagt jobber vi for en renere klode og renere, grønnere byer. Vi ser også behovet til våre 500 000 medlemmer, rundt 100 000 i Oslo-området for å komme seg rundt i hverdagen på en effektiv og miljøvennlig måte. Dette dreier seg om logistikk, ikke politikk.

Vi har kjempet for en miljøvennlig bilpark siden elbilene kom på markedet, og går i bresjen for at elbilfordelene skal opprettholdes også etter 2017. Endringene i bilavgiftene fra 2015 er helt i tråd med NAFs politikk. Ladehybrider utgjør nå 25 % av nybilsalget.

Når det gjelder byluft, har vi forlengst pekt på løsninger for hvordan vi kan komme kø og trafikkork til livs.

I en rapport fra 2014 foreslår vi å bygge innfartsparkeringer med dedikert kollektivtilbud langs hovedinnfartsårene inn til Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer