KOMMENTARER

Selvsagt skal man ikke se ut som man er på camping når man er på jobb

Vær et 7-tall på jobben.

SHORTS PÅ JOBB: Erling Folkvords anarkistiske holdning til TV-antrekk er forfriskende. Men ingen fikk med seg budskapet hans. Faksimile TV2 Nyhetskanalen
SHORTS PÅ JOBB: Erling Folkvords anarkistiske holdning til TV-antrekk er forfriskende. Men ingen fikk med seg budskapet hans. Faksimile TV2 Nyhetskanalen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag punkterte Erling Folkvord debatten om shorts på jobb, da han stilte til debatt i TV2 Nyhetskanalen.

Rødt-politikeren, sosialarbeideren og lederen av organisasjonen Solidaritet med kurderne har preget nyhetsbildet etter at han kom hjem fra Syria med et brev fra den norske fremmedkrigeren Aisha Shezadi. Jeg antar at det var bakgrunnen for at han var invitert til kanalen, men vet ikke. De tusenvis av engasjerte i sosiale medier har ikke nevnt hva han sa. Folkvord stilte nemlig på TV ikke bare ikledd shorts, men også i singlet. Han så definitivt ut til å være mer kledd for en campingplass enn en arbeidsplass.

Motsetningen kommer fra Jyllands-postens Jacob Nybroe, de siste ukene heftig diskutert i hele Skandinavia etter e-posten han sendte egne ansatte om hva slags antrekk han synes passer seg på jobb. Sjefredaktøren sier ja til langbukser og knelange skjørt, men nei til shorts og hotpants.

Konkurrenten Information gjorde seg morsomme på avisas bekostning og harselerte med at «frihedsavisen» Jyllands-Posten tidligere har argumentert liberalt mot burkaforbud og for karikaturer av Muhammed. Nybroe viser «en mere pragmatisk tilgang til frihedsrettigheder» enn avisa har vært kjent for tidligere, skriver de. Siden har debatten rast, også i samtlige norske medier. VG sier både nei og «Ja til shorts på jobben!» og Morgenbladets estetiker guider leserne til lin og preppystil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer