Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Selvskreven Carole King

Overraskende vital plate fra Carole King.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvem skulle tro at Carole King (59) kunne komme opp med en så moderne plate i 2001, kanskje til og med hennes beste siden 70-årene? 30 år etter singer/songwriter-klassikeren «Tapestry» leverer hun et album som låter umiskjennelig King, ikke minst gjelder det den lett rustne stemmen og de flotte harmoniene. Samtidig har hun modernisert lydbildet en smule - uten at det blir patetisk. De fleste låtene har hun skrevet de siste to årene, aleine eller sammen med bl.a. Carole Bayer Sager, Paul Brady, Babyface og David Foster, mens «Oh No Not My Baby» (her i nedstrippa versjon) ble co-skrevet med eksmannen Gerry Coffin i 1964.

Kor- og duetthjelp får hun av Babyface, k.d. lang, Celine Dion (!) og Aerosmiths Steven Tyler (!!). Legg til litt Wynton Marsalis-krydder på trompet og noen strenger her og der, og du har en cd som vil glede både gamle Carole King-fans og nye lyttere.

Hele Norges coronakart