Sement rocker på Betong

Det er ikke lett for rockeband å slå igjennom i Norge. Derfor har Studentersamfundet i Oslo tatt saken i egne hender, og arrangerer Sement for andre gang.

I fjor gikk musikkfestivalen Sement av stabelen for første gang. Målet var intet mindre enn å presentere de nye stjernene på den norske rockehimmelen. Artister som Martine & Mirejam, Påsan, St. Thomas og Per Vestaby Band sto på plakaten. Og Sement-gjengen hadde god teft viste det seg, for jammen fikk mange av banda store navn seinere samme år!

På Betong i kveld og i morgen blir det Sement #2 med ti band. Også denne gangen er det hentet fram et knippe norske rockeband, men med større geografisk og musikalsk bredde enn i fjor. Og i motsetning til hva festivaltittelen antyder blir det ikke bare tung rock, men også mer eksperimentell og laidback musikk.

Cloroform og Wunderkammer er blant dem som kommer. Begge to har tatt de norske anmelderne med storm og deler faktisk på noen av musikerne. Cloroform, som er aktuelle med albumet Do the Crawl, spiller jazz med støy, punk, finurligheter og rock`n`roll. På CD`en Scrawl blir de remikset av norske artister som Helge «Deathprod» Sten og Morten Abel.

Wunderkammer satte på CD`en Wunderkammer fra nittini sammen tekster av Poe og Goethe med en frenetisk blanding av sigøynermusikk, rock, strykere og jazz til hva Dagbladets anmelder kalte «et musikalsk kulelyn» . Bandet frontes av Detektor-regissør Pål Jackman som er gitarist, vokalist og låtskriver.

Oslo-bandet American Suitcase, som har gitt ut albumet Bluegrass ikke bare her, men også i Spania, kommer med støypop a la Teenage Fanclub. Bak Athome Project skjuler Stian Jacobsen seg og det dreier seg om elektroniske beats. Prosjektet har blant annet gitt ut EP`en Fjord på Groovecentral Recordings, som i disse dager fyller to år. Live har han med seg musikere på saksofon, trommer og vokal.

I forbindelse med festivalen blir det, i år som i fjor, gitt ut en CD med låter av Sement-rockerne. På den vil det være både gamle og nye låter.

Fredag spiller Cloroform, Emmerhoff & The Melancholy Babies, Delaware, Cerrato og Magnetic Tapes. Lørdag kommer Wunderkammer, Bogus Blimp, Athome Project, dB og American Suitcase.

For detaljert festivalprogram se Sement og Betong sine sider.