Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Semifinale i Idol

Vi anmelder låt for låt.

SISTE INNSPURT: Nå er det kun tre deltakere igjen før den store finalen neste fredag. Hvem trekker det lengste strået av Jørn (bildet), Chinook og Ingvar? Foto: Stella
SISTE INNSPURT: Nå er det kun tre deltakere igjen før den store finalen neste fredag. Hvem trekker det lengste strået av Jørn (bildet), Chinook og Ingvar? Foto: Stella Vis mer

I kveld skal deltakerne første synge låten de gjorde på den audition. Til sist skal de de gjøre en sang dommerene har valgt.

Jørn Trollebø Kvalhiem (23) fra Måløy: «Love Is All» av The Tallest Man On Earth
Det begynner å bli en fast form på Jørns opptredener. Han må komme seg til halvveien før stemmen blir varm og skuldrene faller til ro. Han er ustødig på de vare tonene og sliter litt med å finne sporet. Det betyr ikke at han ikke har nerve. Dette er åpenbart en låt som betyr mye for Jørn, og når han får dratt luften ned i lungene på oppløpet er han hjemme igjen.

Ingvar Olsen (24) fra Kvaløya: «Blue Darling» av Jimmy Patton
Du store - denne varianten av Ingvar har vi savnet de siste ukene. Hodet lett på skakke, smilet plantet godt mellom ørene, og falsetten til engel trillende på toppen av stemmebåndene. Han har publikum i sin hule hånd fra første vare tone og kan med letthet slentre seg over målstreken vel vitende at han har levert varene. Når han finner låten og leiet, skal det godt gjøres å kappe med den krystallklare stemmen hans.

Chinook Lamers (16) fra Sør-Fron: «I See Fire» av Ed Sheeran
Om denne kvelden skal gjenspeile den reisen deltakerne har hatt i Idol, så er det ingen tvil om at Chinook er den deltakeren som har hatt størst utvikling gjennom finalerundene. Hun har en herlig personlighet både i stemmen og som formidler. Når hun treffer, er det alltid gåsehudvakkert. Det får hun vist i kveld også, selv om hun bommer litt på tonene her og der.

STØRST UTVIKLING: Chinook har hatt en enorm fremgang siden audition-rundene. Foto: Stella
STØRST UTVIKLING: Chinook har hatt en enorm fremgang siden audition-rundene. Foto: Stella Vis mer

Dommervalgene:

Jørn Trollebø Kvalhiem (23) fra Måløy: «Born To Run» av Bruce Springsteen
Dommerne snakket om at det gjaldt å ikke få overtenning, vel Bruce Springsteen har jo kronisk overtenning, så det gjør ikke så mye at det går samme veien med Jørn. La gå at det er litt trubadur-vibb på Måløys store sønn, men det er en energi og en spilleglede her som får det til å dirre i TV-ruta. Man skulle nesten  tro at Jørn nettopp hadde funnet nøkkelen til et rom han ikke visste at eksisterte. Lett hans beste bidrag i konkurransen så langt.

Ingvar Olsen (24) fra Kvaløya: «A Little Less Conversation» av Elvis
Det kan virke som om dommerne har spilt Ingvar et uventet puss her. Elvis er tydeligvis ikke ensbetydende med suksess, selv for han. Det kan se ut som om han må bruke for mye energi på holde styr på bevegelsene sine. Vokalt blir det også hakket for heseblesende. Man får egentlig ikke så mye av den fantastiske Ingvar-klangen vi vet han har bøtter og spann av. Kan det koste han finaleplassen?

Chinook Lamers (16) fra Sør-Fron: «Dark Horse» av Katie Perry
Det er ingen lett nøtt å knekke, låten dommerne har gitt Chinook. Den er høyt og lavt tonalt, og det skal mye teknikk til for å komme seg helskinnet gjennom. Chinook må konsentrere seg hardt på versene, men klarer til gjengjeld å dra på litt på refrenget. Ikke en optimal avslutning på kvelden, men hun får i det minste vist at hun er en kriger. Det er kjennes nesten litt urettferdig å trekke henne ned her da det er liten tvil om at hun ble delt et mye dårligere kort enn de to andre.

OPP OG NEDTUR: Ingvar fikk vist seg fra sin beste og sin mindre bra side i dagens semifinale. Foto: Stella
OPP OG NEDTUR: Ingvar fikk vist seg fra sin beste og sin mindre bra side i dagens semifinale. Foto: Stella Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media