Semifinale i «Stjernekamp»

Vi anmelder deltakernes dansebandtolkninger låt for låt.

SEMIFINALE: Konkurransen drar seg til. Nå er det kun tre deltakere igjen. Hvem går videre til den store finalen neste helg? Foto: NRK
SEMIFINALE: Konkurransen drar seg til. Nå er det kun tre deltakere igjen. Hvem går videre til den store finalen neste helg? Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jørn Hoel: «Jag vill vara din, Margaretha» Jørn er seg selv lik, oppstemt, smilende og uredd. Som vanlig er det litt kantete, men han får fart på densebandswingen så snart han kommer seg til refrenget og da er grovarbeidet gjort. Sjangeren handler jo om godstemning, lek og lave skuldre. Og er det noe Jørn mestrer, så er det jo selvsagt det.

Nora Foss al-Jabri: «Ut mot havet» Det er ingen tvil om at Nora har stemme til oppgaven. Hun besitter den runde og fløyelsmyke klangen som blander seg perfekt med det striglede bakteppet. Kanskje ikke like sjarmerende som Jørns bidrag, men hun har i alle fall glimt i øyet og selvtillit på det tekniske. Jeg vet ikke om hun liker å høre det selv, men her var hun på hjemmebane.

Reidun Sæther: «100%» Noen ganger er man overkvalifisert for den jobben man skal gjøre. Reidun har kanskje for mye stemme for et oppdrag som dette. Hun klarer ikke helt å holde seg på bakken, så det blir litt insisterende der det kanskje burde ha vært tilbakelent og folkelig. Men stråle, det gjør hun.

Jørn Hoel: «With a Little Help From My Friends» som sunget av Joe Cocker Endelig får Jørn brukt stemmen til noe hvor hans hese piper kommer til sin rett. Det ristet garantert godt i scenegulvet hos NRK da han dro til på de lengste tonene midtveis. Om man skal måle han opp mot Joe Cocker-versjonen, mangler han nok et par fasetter, rent dynamisk. Det blir en tøddel for mye roping i lengden. Skulle ønske han våget å ta den helt ned også. Litt mer blues enn soul, altså. Men Jørn henger med - ingen tvil om det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer