Semifinale i «Stjernekamp»

Vi anmelder deltakernes dansebandtolkninger låt for låt.

SEMIFINALE: Konkurransen drar seg til. Nå er det kun tre deltakere igjen. Hvem går videre til den store finalen neste helg? Foto: NRK
SEMIFINALE: Konkurransen drar seg til. Nå er det kun tre deltakere igjen. Hvem går videre til den store finalen neste helg? Foto: NRKVis mer

Jørn Hoel: «Jag vill vara din, Margaretha»
Jørn er seg selv lik, oppstemt, smilende og uredd. Som vanlig er det litt kantete, men han får fart på densebandswingen så snart han kommer seg til refrenget og da er grovarbeidet gjort. Sjangeren handler jo om godstemning, lek og lave skuldre. Og er det noe Jørn mestrer, så er det jo selvsagt det.

Nora Foss al-Jabri: «Ut mot havet»
Det er ingen tvil om at Nora har stemme til oppgaven. Hun besitter den runde og fløyelsmyke klangen som blander seg perfekt med det striglede bakteppet. Kanskje ikke like sjarmerende som Jørns bidrag, men hun har i alle fall glimt i øyet og selvtillit på det tekniske. Jeg vet ikke om hun liker å høre det selv, men her var hun på hjemmebane.

Reidun Sæther: «100%»
Noen ganger er man overkvalifisert for den jobben man skal gjøre. Reidun har kanskje for mye stemme for et oppdrag som dette. Hun klarer ikke helt å holde seg på bakken, så det blir litt insisterende der det kanskje burde ha vært tilbakelent og folkelig. Men stråle, det gjør hun.

GODT GJENNOMFØRT: Jørn leverte på begge fronter. Foto: NRK
GODT GJENNOMFØRT: Jørn leverte på begge fronter. Foto: NRK Vis mer

Jørn Hoel: «With a Little Help From My Friends» som sunget av Joe Cocker
Endelig får Jørn brukt stemmen til noe hvor hans hese piper kommer til sin rett. Det ristet garantert godt i scenegulvet hos NRK da han dro til på de lengste tonene midtveis. Om man skal måle han opp mot Joe Cocker-versjonen, mangler han nok et par fasetter, rent dynamisk. Det blir en tøddel for mye roping i lengden. Skulle ønske han våget å ta den helt ned også. Litt mer blues enn soul, altså. Men Jørn henger med - ingen tvil om det.

Nora Foss al-Jabri: «Royals» av Lorde
Det er ikke noen lett oppgave å skulle gjøre en kontemporær hit av en såpass egenartet artist som Lorde. Hun har en fremmedgjort kvalitet ved seg som er veldig vanskelig å etterape. Nora begynner i det skoleflinke sporet, men så virker det som hun kommer på at hun må tenke på nerven også. Og hun løfter det til slutt elegant i havn. Nora kan om hun senker skuldrene.

Reidun Sæther: «Like A Prayer» av Madonna
Det er synd å si det, men det kan virke som om Reidun har gått i fellen og føler at hun må hele tiden bevise noe ekstra. Hun overkompliserer låtene for mye, rett og slett. Den intense og vare stemningen i originalen forsvinner helt i all vokalakrobatikken. Gospelelementene ligger fint i koret, mens solisten skal holde balansen.  Måten Reidun løser det på her blir vel mye smør på flesk.

OVERKVALIFISERT: Reidun har vært storfavoritt hele veien, men fant ikke helt sporet i dansebandavdelingen. Foto: NRK
OVERKVALIFISERT: Reidun har vært storfavoritt hele veien, men fant ikke helt sporet i dansebandavdelingen. Foto: NRK Vis mer