Senatshøring om rock-lyrikk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Under ledelse av republikaneren Sam Brownback settes plateindustrien og rockmusikere på tiltalebenken.

- Industrien kan påstå så mye de vil at de beskytter små barn fra de mest voldelige tekstene, men virkeligheten er annerledes. Svært få av de som kjøper platene til Marilyn Manson ser ut til å være over 20 år, mente Brownback ifølge Reuters.

Drapstragedien i Arkansas

Det er et drøyt tiår siden PMRC (Parents Music Resource Center) drev kampanjen som fikk plateselskapene til å utstyre de fleste av sine «voksne» utgivelser med varsellapper om tekstenes innhold. PRMC var leda av Tipper Gore, kona til visepresident Al Gore.

Mye tyder på at kampanjen tjente sin motsatte hensikt, slik at det i dag med full rett kan hevdes at de som i 1998 er ute etter hard core rap-musikk for all del unngår plater som <7>ikke er utstyrt med innholdsvarsel.

I vitneboksen sto også en lærer ved en grunnskole i Arkansas; skolen der en tretten- og en elleveåring tok livet av fem og skada ti andre av sine medelever. Læreren, Debbie Pelley, mente at i det minste deler av årsaken til tragedien var å finne i tekstene til rap'erne Tupac Shakur og Bone Thugs & Harmony.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer