- Send alle hjem

Leit at vi ikke kan stemme ut noen i denne omgangen av Idol.

KONSERT: La oss håpe at Idol som konsertkonsept er et forbigående fenomen. Idol som talentkonkurranse på tv har vist seg å være en kommersiell hit. Det kan vi ikke si om konsertutgaven.

For hva er grunnen til å følge med Kjartan, Susanne, Håkon, Maria, Sandra programlederne dersom ingen blir stemt ut? Og det skjer ikke på Idol-turneen 2004.

Hadde det vært opp til meg, hadde jeg sendt dem hjem.

Ikke fordi artister og band ikke holder mål, men fordi konseptet til tider er drepende kjedelig. Ikke bare for de voksne, mange av barna ville heller kjøre thundercoaster.

Hele ideen med Idol-turneen synes å være det Idol-konseptet er tuftet på - å generere penger til opphavsmenn, tv-kanal, plateselskap og arrangør. Og sånn sett kan de lykkes, selv om publikumsinteressen i år er mindre enn i fjor.

Før Idol-Kjartan åpnet showet, ønsket programlederne Solveig Kloppen og Ingrid Gjessing velkommen med skjemt og spøk, sånn som vi kjenner dem fra tv.

Kjartan dro i gang med «Let Me Entertain You», før han overlot scenen til Susanne Nordbøe. Hun virket minst tent av de fem idolistene . Hun synger bra, men selv om hun kjeder seg, bør hun i det minste late som om hun synes det er ok. Entertaineren er Maria Haukaas Storeng, som er den av artistene som både har mest erfaring og viser det - både visuelt og vokalt.

Lysluggen Håkon Njøten er sjarmerende. Det samme er Sandra Lyng Haugen, men det er vel det eneste også. Deres sangbegrensninger er tilstrekkelig omtalt før.

Vær så snill og dropp Bjørn Eidsvågs «Mysteriet deg», så slipper dere rettslig krav fra opphavsmannen.

Siste artist ut er selvsagt årets Idol-vinner. Kjartan Salvesen sang, som de andre, låter som fulgte ham gjennom tv-showet. Greit nok.

Hele konsertkonseptet er et rart skue. Publikum var temmelig ensartet - stort sett foreldre med barn under ti år. Repertoaret er altfor dølt for oss voksne, og de små hadde fortjent ekte barnesanger.

Men på scenen står Sandra og forsøker å skjule brystene med tobakksreklame, mens Maria vrikker så ultrasexy at foreldre ser brydd i asfalten.

Det mest spennende i løpet av de 90 minuttene var da programlederne inviterte til sirkus på scenen. Inn kommer Eskil Rønningsbakken og viser sitt akrobatiske talent.

Men det var jo ikke sirkus vi var på, eller ...