- Send barna på festival!

Hittil er 50 personer tatt for narko-bruk på Quart i Kristiansand. Ungdom Mot Narkotika anbefaler likevel festivalen på det varmeste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALT OM QUART 2001!

De 50 er siktet for bruk eller oppbevaring av narkotika. På samme tid i fjor var tallet 35. Det er hovedsakelig små beslag av hasj politiet gjør. Men også små brukerdoser av tyngre stoffer og piller er funnet.

- Hvis en ser på antallet mennesker som er der nede, er ikke dette tallet særlig høyt, sier Anne Bleiklie i Ungdom Mot Narkotika (UMN). Hun anbefaler festivalen på det varmeste til bekymrede foreldre.

Ikke verre

- Det er klart ungdom bruker rusmidler av forskjellige slag når de møtes for å feste. Men Quart-festivalen er ikke mer utsatt enn andre steder, sier UMN-lederen.

Bleiklie er selv flittig Quart-gjenger, og er på vei nettopp dit når Dagbladet.no ringer. Hun mener foreldre heller enn å bekymre seg for festivaler, bør sørge for at avkommet får bevisste holdninger til narkotika allerede i hjemmet. Før eller senere kommer de i kontakt med narkotika, uansett.

Politiinspektør Ole Hortemo ved Sentrum politistasjon i Kristiansand vil ikke mene noe om årets narkotikabeslag kan betegnes som stort eller lite. Det får bli opp til hver enkelt forelder å vurdere, mener han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer