Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Send barna på festival!

Hittil er 50 personer tatt for narko-bruk på Quart i Kristiansand. Ungdom Mot Narkotika anbefaler likevel festivalen på det varmeste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALT OM QUART 2001!

De 50 er siktet for bruk eller oppbevaring av narkotika. På samme tid i fjor var tallet 35. Det er hovedsakelig små beslag av hasj politiet gjør. Men også små brukerdoser av tyngre stoffer og piller er funnet.

- Hvis en ser på antallet mennesker som er der nede, er ikke dette tallet særlig høyt, sier Anne Bleiklie i Ungdom Mot Narkotika (UMN). Hun anbefaler festivalen på det varmeste til bekymrede foreldre.

Ikke verre

- Det er klart ungdom bruker rusmidler av forskjellige slag når de møtes for å feste. Men Quart-festivalen er ikke mer utsatt enn andre steder, sier UMN-lederen.

Bleiklie er selv flittig Quart-gjenger, og er på vei nettopp dit når Dagbladet.no ringer. Hun mener foreldre heller enn å bekymre seg for festivaler, bør sørge for at avkommet får bevisste holdninger til narkotika allerede i hjemmet. Før eller senere kommer de i kontakt med narkotika, uansett.

Politiinspektør Ole Hortemo ved Sentrum politistasjon i Kristiansand vil ikke mene noe om årets narkotikabeslag kan betegnes som stort eller lite. Det får bli opp til hver enkelt forelder å vurdere, mener han.

Ressurser avgjør

- Men vi opplever ikke dette som noen dop-festival. Det er ikke mange som vil føle seg skremt av det de ser inne på området, sier Hortemo. Antallet beslag er likevel avhengig av politiressursene.

- Vi bruker betydelige ressurser på å avsløre mest mulig. Men det er klart, hadde vi vært mange flere til å spane og patruljere, ville vi sikkert avslørt tilsvarende mye.

17 000 billetter har blitt solgt til årets festival.

I april i år ble festivalen angrepet av den ny-stiftede organisasjonen Norsk tiltaksaksjon mot narkotika. Lederen Lars Peder Myhren sendte et brev til kronprins Haakon, der han ba ham holde seg unna festivalen. Myhren mente festivalen var «en orgie i fyll og narkobruk».

Utspillet skapte debatt, også innad i organisasjonen.

I år er kronprins Haakon ikke blant festival-deltakerne. Men det er ingen grunn til å tro at det har noe med utspillet fra Lars Peder Myhren å gjøre.

Les også: Quart uten kronprins

<B>QUART-FEST: </B>Mange er på quart like mye for festen sin del, som for musikken.<br> Foto: ESPEN RASMUSSEN
<B>FEST INNE OG UTE:</B> Festen pågår både inne og ute, overalt, på quarten. Men det er trolig ikke mer stoff der enn andre steder, mener narkomotstandere.<br> Foto: SCANPIX

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!