- Send kondomer til paven

Stor Facebook-kampanje.

PROVOSERTE: Pave Benedict XVI, flankert av kardinal Tarciso Bertone (t.v.) møter her pressen ombord på flyet sitt etter en sju dager lang tur til Kamerun og Angola forrige mandag. Det var her han kom med sine høyst kontroversielle synspunkter på sammenhengen mellom aids og kondomer. Foto: SCANPIX / AP Photo/Andrew Medichini
PROVOSERTE: Pave Benedict XVI, flankert av kardinal Tarciso Bertone (t.v.) møter her pressen ombord på flyet sitt etter en sju dager lang tur til Kamerun og Angola forrige mandag. Det var her han kom med sine høyst kontroversielle synspunkter på sammenhengen mellom aids og kondomer. Foto: SCANPIX / AP Photo/Andrew Medichini Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Pave Benedict kommer etter all sannsynlighet til å motta mengder av kondomer i posten i løpet av de nærmeste dagene. Ikke fordi han trenger det - paven lever som kjent i sølibat.

Postsendingen kommer som en protest mot pavens uttalelser i forbindelse med et besøk i Afrika i forrige uke.

Provoserte
Han var i Kamerun, som i likhet med store deler av Afrika har svært høy utberedelse av aids, da han bestemte seg for å si sin mening om sammenhengen mellom epidemien og bruk av kondomer.

- Aids er en tragedie som ikke kan overvinnes med penger alene. Den kan ikke overvinnes ved å dele ut kondomer, som til og med forverrer problemet, sa paven til de frammøtte journalistene.

Uttalelsen skapte kraftige reaksjoner. Det franske utenriksdepartementet er blant dem som har kritisert paven i etterkant. Det samme gjorde det britiske medisinske tidsskriftet The Lancet på lederplass i går (NB: Krever innlogging). Bladet mener at han manipulerer vitenskapen slik at den passer med den katolske lære, og krever at han trekker tilbake uttalelsen.

Det gjør også tusenvis av medlemmer på nettsamfunnet Facebook. En rekke protestgrupper har blitt opprettet de siste dagene, og flere av dem kommer med en klar oppfordring: Send paven kondomer! Det melder blant annet den tyske avisa Der Spiegel.

Masseutsending i går
En av de største gruppene er italiensk, og har for øyeblikket 36 578 medlemmer. De var med på å oppfordre til en masseutsending av kondomer i går, men holder fortsatt åpent for nye medlemmer.

- Til nye medlemmer over hele verden: Dere kan fortsatt sende kondomer, står det på kampanjesiden, som også opplyser om pavens postadresse.

Mange viser til paradokset at paven, som ikke har sex, skal gi råd om kondomer og seksuelt overførbare sykdommer.

- Jeg antar at han ikke vet hvordan kondomer fungerer, siden han aldri har brukt en. Kanskje vi burde sende ham noen skriv om det også, slik at han forstår hvorfor de beskytter mot hiv og aids? foreslår Sophie Nordnes-West i forumet til gruppa «Condoms for the pope».

Gruppa oppfordrer folk til å sende paven kondomer, som han igjen kan distribuere til U-land. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer