- Send meg norsk musikk

Etter at Mari Boine trakk seg ut har vi ingen norske artister hos oss. Kjenner du til noen? Hvis du gjør, så send musikk til oss, oppfordrer Peter Gabriel, soloaktuell for første gang på åtte år.

- Det er den måten vi får kjennskap til artister fra forskjellige deler av verden på, sier Peter Gabriel, en engasjert herre som står bak WOMAD (World of Music, Arts and Dance).

Så kom igjen, norske verdensmusikere. Vi har adressen!

Men eks-Genesis Gabriel møtte ikke pressen for å snakke om halling'n'stev. Mannen har ny plate. «OVO» er et ambisiøst bestillingsverk.

- Ja, men det hele koker ned til et lite eventyr, en kjærlighetshistorie, sier Gabriel. Med seg har han blant andre Neneh Cherry.

Mektig tema

- «OVO» er et stort og mektig tema som spinner rundt tre generasjoner i en familie. Ved bruk av musikk og instrumenter har jeg prøvd å reflektere over temaene natur, industrialisering og integrering mellom natur og teknologi, sier Peter Gabriel til Dagbladet.

- Det er nå åtte år siden du kom med din siste ordentlige soloplate, når kommer den neste?

- Jeg var i gang med et nytt album da jeg fikk forespørsel om å lage denne oppsetningen til Millenniumdomen. Det har tatt meg to år. Før det har jeg vært opptatt på annet hold. Men, jeg har hele tida laget musikk. Hjemme i studioet har jeg om lag 150 ferdige sanger.

- Når kommer de ut på plate?

Gabriel smiler.

- Om en stund. Noen av dem er gode, andre er middels og noen er elendige. Jeg opererer med A, B og C-lister, sier Gabriel. Han er fortsatt djupt involvert i verdensmusikk, kunst og kultur med selskapet Real World.

Gode minner

- Beklager at jeg spør, ettersom det er 25 år siden du sluttet i Genesis...men er det noen som helst sjanse for at dere kommer sammen igjen - for eksempel for en «Lamb Lies Down On Broadway»-turné?

- Jeg foretrekker å gjøre nye ting. Men - da jeg la på ny vokal på «Carpet Crawlers» fra «Lamb...» i forbindelse med utgivelsen av Genesis-boksen, ga det meg gode minner. Jeg er fortsatt svak for noen av de gamle tingene vi gjorde. Men når gamle band kommer sammen, er det ofte fordi de trenger penger for å betale gjeld. Foreløpig er ikke det nødvendig. Men, hvem vet? sier Peter Gabriel.

SOLO: Peter Gabriel, her sammen med Tracey Chapman, Bruce Springsteen og Youssou N'Dour under en Amnesty-konsert i 1998, er nå soloaktuell igjen.