Sender homoreklame likevel

Etter mye debatt og skriverier har TV 2 ombestemt seg og vil nå likevel sende filmen om Homofiles Ungdomsorganisasjon.

Snuoperasjonen fra TV 2 kommer etter at Dagbladet i dag meldte at TV 2 nekter å vise filmen for Homofiles Ungdomstelefon, fordi kanalen mener homofili er et så kontroversielt tema at det kan opprøre tv-seerne i julehøytida.

Nå er tonen en annen:

- Sjefredaktør Kåre Valebrokk har fredag sett og vurdert filmen fra Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring og tatt beslutningen om at filmen skal vises, sier informasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 til NTB i ettermiddag.

Filmen ble i første omgang vurdert som at den markedsførte en tjeneste, og at den ikke profilerte organisasjonen. TV 2 sier nei til organisasjoner som ønsker å bruke den reklamefrie dagen til selgende budskap, hevder kanalaen nå.

Overfor Dagbladet begrunnet tv-kanalen imidlertid avslaget mot å sende filmen på en helt annen måte:

- Vi ønsker ikke å provosere på høytidsdagene. Det er fortsatt slik at homofili er et kontroversielt tema. Derfor valgte vi å ikke vise filmen, sa juridisk rådgiver Theo Jordal i TV2.

- Hva synes du selv om filmen?

- Jeg synes det er en fin film. Samtidig så forstår jeg de som reagerer på filmen. Vi ønsker å respektere helligdagsfreden og trø litt varsomt. Derfor valgte vi etter en vurdering å si nei til filmen, sier Jordal.