Sender homoreklame likevel

Etter mye debatt og skriverier har TV 2 ombestemt seg og vil nå likevel sende filmen om Homofiles Ungdomsorganisasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Snuoperasjonen fra TV 2 kommer etter at Dagbladet i dag meldte at TV 2 nekter å vise filmen for Homofiles Ungdomstelefon, fordi kanalen mener homofili er et så kontroversielt tema at det kan opprøre tv-seerne i julehøytida.

Nå er tonen en annen:

- Sjefredaktør Kåre Valebrokk har fredag sett og vurdert filmen fra Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring og tatt beslutningen om at filmen skal vises, sier informasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 til NTB i ettermiddag.

Filmen ble i første omgang vurdert som at den markedsførte en tjeneste, og at den ikke profilerte organisasjonen. TV 2 sier nei til organisasjoner som ønsker å bruke den reklamefrie dagen til selgende budskap, hevder kanalaen nå.

Overfor Dagbladet begrunnet tv-kanalen imidlertid avslaget mot å sende filmen på en helt annen måte:

- Vi ønsker ikke å provosere på høytidsdagene. Det er fortsatt slik at homofili er et kontroversielt tema. Derfor valgte vi å ikke vise filmen, sa juridisk rådgiver Theo Jordal i TV2.

- Hva synes du selv om filmen?

- Jeg synes det er en fin film. Samtidig så forstår jeg de som reagerer på filmen. Vi ønsker å respektere helligdagsfreden og trø litt varsomt. Derfor valgte vi etter en vurdering å si nei til filmen, sier Jordal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer