Sender slakt-episoder

Etter mordene i Littleton ble to episeoder av den populære TV-serien «Buffy the Vampire Slayer» tatt av lufta. Nå sendes episodene likevel.

Etter dramaet i Littleton, hvor en skoleelev gikk berserk og skjøt ned sine medelever for fote, trakk Warner Brothers to episoder av den populære serien tilbake, fordi de var bekymret for at handlingen skulle være for virkelighetsnær og vekke for sterke reaksjoner. Den ene av de avlyste episodene, hvor Buffy går til angrep på Sunnydals onde ordfører, ble senere sendt. Handlingen i den siste episoden ble for sterk kost for Warner Brothers, som besluttet å vente med å sende den til amerikanerne hadde fått den tragiske hendelsen på avstand.

Nå sendes også denne, melder Mr Showbiz. Episoden, med tittelen «Earshot», skal etter den nye planen sendes på amerikansk tv 21. sept.

En kritiker fra «The New York Daily News», som har sett den, roser nå Warner Brothers både for avgjørelsen om å utsette sendedatoen, og for innholdet i selve episoden. Buffy utvikler telpatiske evner. På grunn av dem kan hun høre alt hennes medelever tanker. Blant annet overhører hun planer om en massakre på skolen hun går på. Hun gjør selvfølgelig sitt ytterste for å unngå tragedien, blant annet gjennom å bruke den telepatiske evnen til å lytte seg frem til den potensielle gjerningsmannen . «Daily News» roser «Earshot» for å gi et godt innblikk i fremmedgjorte og desillusjonerte tenåringers indre liv og kaller episoden «rørende og kraftfull».

«Buffy the Vampire Slayer» handler om en helt vanlig high-school-jente som slakter vampyrer på fritiden, og som er kjæreste med en ex-vampyr. Serien har fått kultstatus i USA, og får stadig flere tilhengere i Norge.

PÅ LUFTA: TV-selskapet mener at Littleton-massakren er langt nok unna til å sende Buffy-episodene.