Luke Perry (1966-2019)

Sender stjernas siste scener

Neste avsnitt av «Riverdale» inneholder symboltunge scener med avdøde Luke Perry.

LUKE PERRY: Da Perry fikk slag, ringte en uidentifisert kvinne til nødetatene i Los Angeles. Nå er lydloggen offentliggjort. Lyd: Los Angeles County. Bilder: NTB Scanpix. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dagbladet TV Vis mer Vis mer

Skuespiller Luke Perry (52), kjent verden over for rollen i 90-tallsserien «Beverly Hills 90210», døde 4. mars i år. Ifølge magasinet People blir onsdagens episode av Netflix-serien «Riverdale» derfor spesiell for mange fans av showet, hvor Perry spiller Fred Andrews, faren til hovedkarakteren Archie (K.J. Apa).

Nylig fortalte serieskaper Roberto Aguirre-Sacasa hvordan denne ukas avsnitt av «Riverdale» inneholder de siste scenene Perry spilte inn.

Sender stjernas siste scener

- Som alltid videreformidler han noen visdomsord til Archie. Et vakkert og ekte øyeblikk mellom far og sønn. Jeg skulle ønske disse scenene fortsatte for alltid, skriver Aguirre-Sacasa på Twitter.

Offentlig er hvordan manusforfatterne skal løse Perrys død i serien fortsatt i det blå. Ifølge Aguirre-Sacasa trenger de tid til å finne den beste måten å gjøre ære på skuespilleren på. Perry har vært en del av serien siden første sesong hadde premiere i 2016.

DØD: Luke Perry (52) er død. Slik ble han en superstjerne. Foto: Fox Vis mer Vis mer

- Vi er fortsatt i sjokk og i sorg. Vi vet at vi må gjøre noe, men vi gir oss selv tid og rom til å finne ut av det, har Aguirre-Sacasa tidligere uttalt til Entertainment Tonight.

«Riverdale»-skuespiller Cole Sprouse (Jughead Jones) har ifølge People fortalt at de har en plan for hvordan Perry skrives ut av «Riverdale», men at de ikke ønsker å si noe mer på nåværende tidspunkt.

Fem dager før Perry gikk bort ble han lagt inn på sykehus, hvor legene forsøkte å redde livet hans. Rettsmedisinere konkluderte til slutt med at han døde av et «massivt hjerneslag». Perry ble stedt til hvile uka etter i en privat seremoni.

Skuespilleren etterlot seg barna Jack (21) og Sophie (18), og forloveden Wendy Madison Bauer.