Myanmar:

Sendt død hjem. Noe manglet

Myanmar-dikteren Khet Thi skal ha blitt torturert og drept av militærjuntaen. Etter hans død skal han ha blitt sendt hjem uten organer, sier kona.

DREPT: Myanmar-dikteren Khet This verker erklærer motstand mot den herskende juntaen. Det kostet ham livet. Foto: Irrawaddy News.
DREPT: Myanmar-dikteren Khet This verker erklærer motstand mot den herskende juntaen. Det kostet ham livet. Foto: Irrawaddy News. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Poeter og bloggere, tenåringer og musikere. Selv tilfeldige forbipasserende og barn. Alle som kommer i veien for Myanmars militærjunta risikerer å bli rammet av brutaliteten militæret har vist siden det tok makten 1. februar, og tusenvis har gått ut på gata hver dag i protest.

Motstanden mot juntaen ser ut til å kostet Myanmar-dikteren Khet Thi livet. Hans verker erklærer motstand mot den herskende juntaen. Han skal ha dødd i forvaring og kroppen hans ble returnert med organene fjernet, sier familien hans, ifølge The Guardian.

Khet This kone sa at begge ble tatt til avhør lørdag av væpnede soldater og politi i den sentrale byen Shwebo, i Sagaing-regionen - et senter for motstand mot kuppet, der den valgte lederen Aung San Suu Kyi også ble avsatt.

- Jeg ble avhørt. Det ble han også. De sa at han var på avhørssenteret, men han kom ikke tilbake, bare kroppen hans, fortalte kona Chaw Su til BBCs burmesiske språknyheter.

- Torturert

- De ringte meg om morgenen og ba meg møte ham på sykehuset i Monywa. Jeg trodde det bare var for en brukket arm eller noe. Men da jeg kom dit, var han ved likhuset og hans indre organer var tatt ut, fortsatte hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer