Sendte ikke krans til begravelsen

Kulturdepartementet syntes ikke Kenneth Sivertsen var stor nok.

(Dagbladet.no): Det har ikke manglet på hyllester og kondolanse fra den norske kultureliten etter at artisten Kenneth Sivertsen (45) gikk bort julaften. Men oppmerksomhet fra kulturdepartementets side har helt uteblitt, melder Nettavisen.

Ifølge departemenstråd Helge Sønnerland ble det foretatt en vurdering, men man kom frem til at en offisiell deltakelse ikke ville bli gitt.

Sjokkert

- Departemental deltagelse henger veldig høyt. Det gis vanligvis for mangeårige ytelser til norsk kulturliv, sier Sønnerland til Nettavisen.

I året som gikk har departementet vært representert i tre begravelser. Kulturminister Trond Giske holdt tale under skuespiller Aud Schønemanns minnestund, samt i Ingrid Bjoner og Eva Knardahls begravelse.

Skuespillerne Jon Eikemo og Wenche Foss sier at de er sjokkert over at departementet har valgt å ikke engang sende en oppmerksomhet i forbindelse med Sivertsens begravelse.

-Jeg trodde det var en forglemmelse, men når jeg nå hører at det hadde vært vurdert og funnet at Kenneth ikke var verd en blomsterkvast, er jeg sjokkert. Du snakker om bomskudd, sier Eikemo, som selv var tilstede i begravelsen.

Suksess

- HENGER VELDIG HØYT: Kulturdepartementet var representert i tre begravelser i året som gikk. Kenneth Sivertsens var ikke en av dem. Norske kulturpersonligheter er sjokkert. Foto: Oddmund Lunde
- HENGER VELDIG HØYT: Kulturdepartementet var representert i tre begravelser i året som gikk. Kenneth Sivertsens var ikke en av dem. Norske kulturpersonligheter er sjokkert. Foto: Oddmund Lunde Vis mer

Sammen med sin tidligere kjæreste Herborg Kråkevik hadde Kenneth Sivertsen suksess med kabareten «Cabaret» sommeren 1996 og 1997 i Bergen. Han har også samarbeidet med flere fremtredende jazzmusikere som Michael Brecker, Mike Mainieri, Tony Levin og Bob Mintzer.

Sivertsen har skrevet flere symfonier og en rekke visepopalbum. Han har også skrevet en biografi. Det ble høsten 2006 holdt konsert på Bømlo for å hylle ham, skrev NTB julaften.