Sendte ikke krans til begravelsen

Kulturdepartementet syntes ikke Kenneth Sivertsen var stor nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det har ikke manglet på hyllester og kondolanse fra den norske kultureliten etter at artisten Kenneth Sivertsen (45) gikk bort julaften. Men oppmerksomhet fra kulturdepartementets side har helt uteblitt, melder Nettavisen.

Ifølge departemenstråd Helge Sønnerland ble det foretatt en vurdering, men man kom frem til at en offisiell deltakelse ikke ville bli gitt.

Sjokkert

- Departemental deltagelse henger veldig høyt. Det gis vanligvis for mangeårige ytelser til norsk kulturliv, sier Sønnerland til Nettavisen.

I året som gikk har departementet vært representert i tre begravelser. Kulturminister Trond Giske holdt tale under skuespiller Aud Schønemanns minnestund, samt i Ingrid Bjoner og Eva Knardahls begravelse.

Skuespillerne Jon Eikemo og Wenche Foss sier at de er sjokkert over at departementet har valgt å ikke engang sende en oppmerksomhet i forbindelse med Sivertsens begravelse.

-Jeg trodde det var en forglemmelse, men når jeg nå hører at det hadde vært vurdert og funnet at Kenneth ikke var verd en blomsterkvast, er jeg sjokkert. Du snakker om bomskudd, sier Eikemo, som selv var tilstede i begravelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer