Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sendte kaktus til Hegnar

Aschehoug-sjef William Nygaard har sendt en meterhøy kaktus til Gyldendal-investor Trygve Hegnar. Men Nygaard vil helst ha ham med på laget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trygve Hegnar har kjøpt en fjerdedel av Gyldendal, og store deler av bransjen skjelver. Nygaard mener Hegnars inntog i forlagsbransjen ikke er så dramatisk som folk vil ha det til. I går sendte han en kaktus til Gyldendal-investoren.

- Jeg etterlyste Oslos største kaktus, og den sendte jeg til ham i dag. En hyggelig hilsen. Jeg håper på et godt samarbeid i bokbransjen. Hegnar er en velstående mann, og har sikkert lyst til å bruke penger på ting som han synes er morsomt og interessant. Hegnar gjør ikke dette for å få maksimalt utbytte av sine aksjer, sier Nygaard til Dagbladet.

Misunnelig

Nygaard har kjent Hegnar siden tenåra, og de har blant annet sittet sammen i Dagbladets styre i en årrekke. - Hegnar på sitt beste kan være et positivt bidrag. Han har langt mer kunnskap om forlagsvirksomhet enn hans provoserende ledere gir uttrykk for. For å si det sånn: jeg er nesten litt misunnelig - jeg kunne godt ha tenkt meg ham som styremedlem i Aschehoug, sier Nygaard.

Nygaard tror Hegnar vil følge de skrevne og uskrevne spillereglene. - Når Hegnar går inn i bransjen, har han respektert rammebetingelsene. Den solidariske bransjeavtalen har båret frukter. Norden og Norge er nå et like spennende litterært område som Latin-Amerika var i 70-åra.

- Hvordan tror du han kommer overens med sin erkefiende Erik Must?

- Det tror jeg går bra. Det blir et godt styre i Gyldendal, og vi må skjerpe oss. Konkurranse er godt nytt for oss.

Tause Hegnar

Trygve Hegnar vil ikke si noe om bakgrunnen for oppkjøpet i Gyldendal. - Det blir feil å kommentere noe som helst om oppkjøpet på dette tidspunktet. Jeg vet mange vil at jeg skal uttale meg, men timingen er ikke riktig, sier Hegnar til Dagbladet. Erik Must er overrasket: - Jeg fikk høre om oppkjøpet først i går kveld etter et styremøte. Så jeg vil si det var overraskende.

- Så Hegnar har ikke vært i kontakt med deg i forkant av oppkjøpet?

- Nei. Og Must legger til: - Jeg har ikke noe utestående med Hegnar.

Schibsteds Kjell Aamot er også noe forundret:

- Det som overrasket meg med denne transaksjonen, var at ingen henvender seg til de andre medieaktørene. Vi fikk ingen anmodning eller tilbud om å kjøpe disse aksjene. I dette miljøet har de fleste vanligvis oversikt over det meste, sier Kjell Aamot.

MISUNNELIG: - Jeg kunne godt ha tenkt meg Trygve Hegnar som styremedlem i Aschehoug, sier forlagssjef William Nygaard - her på forlagets egen hagefest. Men nå er kompisene blitt konkurrenter.