Sendte kritikerne til paradis

LONDON (Dagbladet): Nicole Kidman (32) har tatt de blaserte britiske teaterkritikerne med storm. Dermed har damen bevist at hun ikke bare er en vakker kvinne på lerretet.

Nicole Kidman får vel 3000 kroner i uka som skuespillerinne på teateret The Donmar Warehouse i London. Hun takket ja til tilbudet for å bevise at hun kan, og hun har nå debutert med hovedrollen i «The Blue Room». Teaterstykket er basert på Arthur Schnitzlers «La Ronda», tilrettelagt av David Hare.

Kidman spiller fem roller i løpet av kvelden. Hun er et hjemløst barn, en tenåring som kjeder seg, en lurvete skuespillerinne, kona til en politiker og og kokainsniffende modell.
Hun får kjempekritikker for alle fem rollene.

Kritikerne legger ikke skjul på at de ikke ventet så mye av den amerikanske skuespillerinnen. Hun tok imidlertid alle med storm, og kritikerne roser henne opp i skyene.

«Jeg ble tatt med til paradis for et par timer», skriver The Express.

Nicole Kidman og Tom Cruise har oppholdt seg i England de siste to årene. De har laget en film sammen, og det var i løpet av denne perioden hun fikk tilbudet om å prøve seg på scenen.

Kidman takket ja til tilbudet, og debuten var strålende. Det var riktignok noe «hollywoodsk» over premieren, der Tom Cruise var på plass - velutstyrt med store solbriller. Men etterpå var det Kidman som var i sentrum.

Samtlige kritikere krever nå at Kidman får større roller på film. De mener hun en gang for alle har bevist at hun virkelig duger som skuespiller.
«Gi henne rollene. Hennes scenedebut hadde sterkere virkning på meg enn Viagra,» skriver The Daily Telegraph.