Avistabbe i Danmark

Sendte ut avisforside fra TV-serie til abonnentene

- Dette er beklageligvis «fake news» på en helt ny måte.

BEKLAGER: Sjefredaktøren i danske BT beklager denne forsiden, som var laget til en ny sesong av krimserien «Den som dreper». Faksimile: BT
BEKLAGER: Sjefredaktøren i danske BT beklager denne forsiden, som var laget til en ny sesong av krimserien «Den som dreper». Faksimile: BT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Avisa oppdaget for seint at førstesida i tirsdagens avis var falsk. Den ble distribuert til store deler av Danmark før feilen ble oppdaget.

Den falske avissida ble laget som en rekvisitt til en tv-serie, som handler om en 17 år gammel jente som forsvant sporløst for ti år siden. Flere danske aviser, bl.a. Politiken omtalte tabben.

Veldig pinlig

Ergerlig, irriterende og dumt kaller BTs sjefredaktør Michael Dyrby den falske forsiden som førte til at mange dansker satte morgenkaffen i halsen.

- På en skala fra 1 til 10 i pinlighet, er dette en 10-er, sier sjefredaktøren og fortsetter:

- Det er en elementær menneskelig feil når noe som dette skjer. En virkelig dum feil. Men alle kan forstå hvordan det kan skje, når man forklarer det, sier sjefredaktøren i et intervju i egen avis.

Grusomt innhold

Forsiden var bare ment til å bli brukt i en ny sesong av krimserien «Den som dreper», som var en stor suksess 2011. Den ble også vist på norsk TV 2.

Krimserien om en seriemorder fikk mye kritikk for sitt grusomme innhold.

Høsten 2011 fulgte vi den unge etterforskeren Katrine Ries Jensen i jakten på en seriemorder i Danmark. I hovedrollene var Laura Bach, Jakob Cedergren, Lars Mikkelsen, Frederik Meldal Nørgaard, Lærke Winther og Iben Dorner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer