Anmeldelse: Lina Elise Hantveit og Line Rustberggaard, «Søvnskolen»

Senga er kun for søvn og sex!

To norske psykologer gir rådene som skal gi deg bedre søvn på seks uker.

KAN FÅ HJELP: Boka «Søvnskolen» byr på tilbyr enkle og konkrete, men beinharde råd for å sove bedre, skriver vår anmelder. Foto: Shutterstock
KAN FÅ HJELP: Boka «Søvnskolen» byr på tilbyr enkle og konkrete, men beinharde råd for å sove bedre, skriver vår anmelder. Foto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Du ligger og vrir deg i mørket og tenker på alt du ikke bør tenke på. Det går en time, to timer, du ser på klokken som kan nærme seg tre og fire, og du frykter morgendagen.

Vi har alle opplevd det. Netter med søvnløshet, bekymringer som tårner seg opp, panikken for hvordan du skal klare deg gjennom neste dag.

Så mange som en tredjedel av den norske befolkning sliter med søvnvansker. For rundt 10 prosent er det så alvorlig at de har diagnosen kronisk insomni, som kan bety at du dagen gjennom er trett, ukonsentrert og har lav yteevne.

Terapiformen som virker

Går du til fastlegen vil du som regel få en resept på en sovemedisin. Det til tross for at psykologisk behandling har vist seg både mer effektiv og helt uten bivirkninger.

Den terapiformen som virker best skal være kognitiv søvnterapi, og det er denne metoden de to psykologene Lina Elise Hantveit og Line Rustberggaard tilbyr på seksukers-kurset «Søvnskolen», som startet på Lovisenberg i 2010.

I denne boka deler de erfaringene derfra.

Boka er kort, oversiktlig og lettfattelig, og tipsene like enkle som de er logiske. Å gjennomføre dem, derimot, virker beinhardt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer