Seniorsaken

«The Best Exotic Marigold Hotel» reddes av kremen av eldre britiske skuespillere.

Seniorsaken
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Det er ikke lett for vestlige blekansikter på utbrenthetens rand å finne seg selv. Ofte må man lete på helt andre steder enn i hjemmet og nærmiljøet. Seg selv finner man ofte i Østen, på en mønstrete pute i India, for eksempel.

Syv britiske pensjonister, hver med et sett personlige skuffelser i bagasjen, befinner seg plutselig på et falleferdig hotell i Mumbai. Hver har sin problematiske eller hemmende egenskap som må konfronteres og takles, hvilket de lydig gjør i løpet av de indiske ukene. Maggie Smith er rasisten i rullestolen, Judi Dench er den forsiktige enken som omsider våger seg ut av redet, Tom Wilkinson høyesterettsdommeren med en hemmelighet, Ronald Pickup kåtbukken med appetitt på yngre kvinner.

Alle er de såre innerst.

Eksklusiv klubb «The Best Exotic Marigold Hotel» er enkel feelgood i pittoresk-slitte omgivelser, basert på en bestselgende mellomroman og brakt balsammykt i havn av regissør John Madden («Shakespeare in Love»).

Den vinner stort på å ikke å ødsle med virkemidlene. Både de eksotiske kulissene og det følelsesladede forgrunnsplanet er håndtert med britisk beherskelse og pent porsjonert ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer