Senket av svineinfluensa

Han beseiret verdens ondeste trollmann i seks filmer. Men svineinfluensaen klarte han ikke å trylle seg unna.

Smittet: Rupert Grint (venstre) ble smittet av svineinfluensaen, og innrømmer at han ble redd av sykdommen.
Smittet: Rupert Grint (venstre) ble smittet av svineinfluensaen, og innrømmer at han ble redd av sykdommen.Vis mer


LONDON (Dagbladet):- Det er klart jeg ble redd. Man har jo hørt så mye snakk om sykdommen, så man tenker jo sitt når man blir smittet, forteller Rupert Grint.

Selv om han nå har seks filmer bak seg som Harry Potters bestevenn, var ikke det nok til å bli frisk på magisk vis da svineinfluensaen nylig rammet ham.

Heldigvis var ikke sykdommen verre enn at han ble kvitt den tidsnok til å møte pressen i London mandag formiddag.

- Det holdt med et par dager i senga, så egentlig var det som en hvilken som helst annen influensa. Litt sår hals, men det var det.

Romantisk komedie
Mens snakkissykdommer rammer i det virkelige liv, er det mer kompliserte lidelser som herjer på lerretet.

Tenåringshormonene, som har begynt å boble i de seineste Harry Potter-filmene, når kokepunktet når «Harry Potter og Halvblodsprinsen» har norgespremiere neste uke.

Emma Watson, som spiller Hermione, gleder seg over utviklingen.

—Selv om det er en mørk og dramatisk film, har denne flere elementer av romantisk komedie i seg enn de forrige filmene. Det har vært veldig morsomt å gjøre noe annerledes, sier hun.

Legger ikke opp
Til høsten flytter hun til USA for å studere. De seineste ukene har flere medier meldt at hun kommer til å legge skuespillerkarrieren på hylla når de to resterende filmene er spilt inn.

Foran et samlet pressekorps benyttet hun sjansen til å korrigere misforståelsen.

—Det at jeg begynner på universitetet betyr ikke at jeg aldri skal være skuespiller igjen. Jeg ønsker å gjøre begge deler. Men jeg gleder meg til en mer normal hverdag, jeg er tross alt bare 19 år og aner ikke hva jeg vil gjøre med resten av livet mitt.

Snart slutt
Filmeventyret om den unge trollmannen med de runde brillene nærmer seg nå slutten. «Harry Potter og Halvblodsprinsen» er den sjette filmen i rekken.

Den syvende og siste Harry Potter-boka skal bli to filmer. Innspillingen av disse er allerede i gang og avsluttes til våren.
I likhet med Emma Watson sier Rupert Grint at han ser for seg et liv som skuespiller etter Harry Potter-serien.

- Vokst opp sammen
Det samme gjør hovedrolleinnehaver Daniel Radcliffe.

—På en måte blir det veldig rart å ikke spille Harry Potter lenger. Jeg og de andre har vokst opp sammen. På den andre siden åpner det seg spennende muligheter nå som man ikke lenger har planene klare for de fire neste åra.