«Senkveld» brukte sin egen forretningspartner som hovedgjest: - De røde lampene blinker

Truls Svendsen er på samme selskap som Numme og Rønneberg.

JOBBER SAMMEN: Thomas Numme og Harald Rønneberg har all interesse i at Truls Svendsens nye tv-serie blir en suksess. De er medeiere i selskapet som produserer såvel «Senkveld» som «Oppdrag Norge». (Skjermdump fra sumo.tv.no)
JOBBER SAMMEN: Thomas Numme og Harald Rønneberg har all interesse i at Truls Svendsens nye tv-serie blir en suksess. De er medeiere i selskapet som produserer såvel «Senkveld» som «Oppdrag Norge». (Skjermdump fra sumo.tv.no) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da høstens sjette utgave av «Senkveld» gikk på lufta i går, var det med Truls Svendsen som hovedgjest.

Han satt i sofaen under hele programmet, deltok i flere innslag og fikk være sentrum for oppmerksomheten alene i over sju minutter i starten av talkshowet, da han for det meste snakket om sin nye tv-serie «Oppdrag Norge».

Lages av samme selskap «Oppdrag Norge» sendes i likhet med «Senkveld» på TV 2 og er laget av det samme produksjonsselskapet, Plan B, der både Svendsen og de to «Senkveld»-programlederne Thomas Numme og Harald Rønneberg eier aksjeposter på cirka 20 prosent.

Både Rønneberg og Svendsen sitter dessuten i styret, og alle tre har manager-avtaler i et heleid underselskap.

Som tidligere stuntreporter i programmet ble Truls Svendsen presentert som «en del av Senkveld-familien», men ut over det ble det ikke opplyst om noen bindinger.

Skal være åpne Generalsekretær Kjersti Løken Stavrum sier til Dagbladet at det hele får «varselslampene til å blinke rødt» overfor Vær Varsom-plakatens punkt 2.3 og 2.4.

Paragrafene sier at man skal vise åpenhet om bakenforliggende forhold som kan være relevante for publikums oppfatning av det journalistiske innholdet, og at redaksjonelle medarbeidere ikke må utnytte sin stilling til å oppnå private fordeler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer