Senkveld med Thomas og Harald

«Senkveld» går mot slutten. Avslutter etter neste sesong

Etter 15 år er det over for et av TV 2s flaggskip.

OVER: Thomas Numme og Harald Rønneberg har styrt et av TV 2s flaggskip i nesten 15 år. Neste vår går den siste sesongen av «Senkveld». Foto: TV 2
OVER: Thomas Numme og Harald Rønneberg har styrt et av TV 2s flaggskip i nesten 15 år. Neste vår går den siste sesongen av «Senkveld». Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Thomas Numme og Harald Rønneberg har bestemt seg for at neste sesong av «Senkveld med Thomas og Harald» blir den siste, melder TV 2 i en pressemelding torsdag.

TV 2-flaggskipet «Senkveld» har rullet jevnt og trutt i snart 15 år, og har gått i 29 sesonger. Talkshowets avslutningsesong blir den 30. i rekken, har oppstart i februar og avsluttes i mai 2018.

- Vemodig

Når den røde kameralampen slukkes for godt i mai 2018 har makkerne laget 435 episoder med «Senkveld». De beskriver valget om å avslutte som vemodig.

- Ja, med 30 sesonger i boks og 15 år når vi avslutter i mai, kan vi si oss både stolte og fornøyde, sier Rønneberg i pressemeldingen.

- Dette er noe vi har tenkt på lenge, og sammen kom vi frem til at det er riktig å avslutte dette eventyret nå, selv om det er vemodig, sier Thomas og fortsetter:

- Vi er så heldige! Vi har hatt verdens beste jobb i snart 15 år, og har fått lov til å møte så mange herlige, imponerende og merkelige mennesker. Og vi har fått lov til å oppleve ting som ikke er så vanlige.

- Føltes riktig

Selv om det er slutt for «Senkveld», så fortsetter begge programlederne i kanalen. Duoen informerer om at de tar en pause fra skjermen etter siste sesong er ferdig i mai, men at de fortsatt ønsker å samarbeide med TV 2.

- Vi gleder oss til å finne på nye morsomme ting sammen med TV 2, sier duoen.

Til Dagbladet sier Thomas og Harald at det føltes riktig å gi seg etter 15 år og 30 sesonger på TV.

- Vi har alltid sagt at vi tar et år av gangen. For et år siden satte vi to oss ned, og bestemte oss for at tida snart var inne for å gi seg, sier de.

Fortsetter i TV 2

- Denne avgjørelsen er tatt på initiativ fra Thomas og Harald. De ønsker å gjøre andre ting, og det har vi full respekt for, selv om vi gjerne skulle hatt flere sesonger med Thomas og Harald, sier TV 2s programdirektør Jarle Nakken til Dagbladet.

- De har «ikke hatt helgefri» på 15 år, og vi har respekt for at de ønsker å finne på andre ting etter å ha vært på topp i så mange år, sier han.

Hva de to humorprofilene kommer til å jobbe med i framtida, eller hva som skal fylle programruta når Senkveld er ved veis ende, er for tidlig å si noe om, opplyser TV 2.

- Jeg er overbevist om at vi sammen med Thomas, Harald og Plan B skal utvikle noen fantastiske formater i tida framover, og vi er glad for at reisen fortsetter og at de fortsatt er programledere på TV 2, sier Nakken.

Kjente gjester

«Senkveld» har i løpet av åra hatt en rekke kjente gjester fra både inn- og utland.

I 2015 var blant andre den canadiske superstjernen Justin Bieber på besøk. Da tok han på et tidspunkt like godt over som programleder, før han spilte tre låter i studio.

I tillegg til musikere som Bieber og Rolling Stones' Keith Richards, har både idrettsprofiler og politikere gjestet programmet.

På skjermen har publikum også fått følge faste innslag som «Harald gjør ting han ikke kan», og de siste åra «Camp Senkveld», hvor en rekke norske kjendiser har gjennomført en rekke stunts og ablegøyer på lag med enten Numme eller Rønneberg.

Numme og Rønneberg ble kåret til årets TV-navn to år på rad, i 2006 og 2007, og under Gullruten i 2010 ble programmet kåret til beste underholdningsprogram.

Rønneberg hadde da vunnet to Gullruter tidligere, en for Beste mannlige programleder i 2006 og publikumsprisen i 2004.

I 2015 var det også Thomas Numme sin tur til å vinne Beste mannlige programleder. Da hadde han vært nominert flere ganger tidligere.

Dagbladet oppdaterer saken.

Husker du disse klippene?

- PINLIG: Thomas Numme trekker fram denne utfordringen, der han måtte ligge halvnaken oppå en bikinikledt Triana Iglesias, som den pinligste han måtte gjennom i «Senkveld-duellen Europa» fra 2012. Video: TV 2 Vis mer Vis mer
BLID OG FORNØYD LITT OVER EN TIME FØR SKANDALEN: Justin Bieber (21) gjestet Thomas Numme og Harald Rønnebergs «Senkveld» under sitt Norges-besøk i 2015. 1 t og 37 min senere stormet han av scenen. Video: TV 2 Vis mer Vis mer
HEIT ROSEMALING: Når Camp Senkveld legger til rette for rosemaling på nakne kropper går det hett for seg, så hett at Katarina Flatland trenger en pause. Video: Camp Senkveld / TV 2 Vis mer

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer