Slutt for Senkveld

«Senkveld»-skandalene vi aldri glemmer

Tårer, dry martinis og en superstjerne-exit som skapte bølger over hele verden.

BLID OG FORNØYD LITT OVER EN TIME FØR SKANDALEN: Justin Bieber (21) gjestet Thomas Numme og Harald Rønnebergs «Senkveld» under sitt norges-besøk i 2015. 1 time og 37 minutter seinere stormet han av scenen. Video: TV 2 Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torsdag ble det kjent at neste «Senkveld»-sesong blir den siste.

- Vi har alltid sagt at vi tar et år av gangen. For et år siden satte vi to oss ned, og bestemte oss for at tida snart var inne for å gi seg, og det føltes riktig etter 15 år og 30 sesonger på TV, sa programlederne Thomas Numme (47) og Harald Rønneberg (44) til Dagbladet etter at nyheten ble kjent.

Siden 2003 har en rekke kjendiser av både nasjonalt og internasjonalt kaliber sittet i «Senkveld»-sofaen og sikret fredagskosen i de tusen hjem. Noen besøk har imidlertid etterlatt sterkere inntrykk enn andre. Bare spør Justin Bieber.

Stormet av scenen

Den 23 år gamle kanadieren skapte overskrifter verden over da han i 2015 gjestet Norge og «Senkveld». Etter intervjuet med Thomas og Harald skulle Bieber etter planen spille en intimkonsert for et eksklusivt publikum på Chateau Neuf i Oslo. Det gikk ikke helt som planlagt.

SKUFFET: Til publikums store forferdelse forlot Justin Bieber scenen etter å ha spilt én låt under intimkonserten i Oslo. Exiten skjedde etter at han hadde klaget over vann på scenekanten. Video: NTB Scanpix/ Niklas Baarli/P3/TV2/Foto: John Terje Pedersen Vis mer Vis mer

Etter kun én sang stormet nemlig Bieber av scenen, og etterlot seg en sal full av fortvilte fans. Vannsøl på scenekanten fikk skylda.

Kort tid etter exiten kom Thomas Numme og Harald Rønneberg ut på scenen og sa at popstjerna hadde forlatt landet. Bieber selv la ut en Instagram-melding der han bekreftet at han hadde avlyst konserten.

- Dette er «helt jævla bedritent», sa Rønneberg om situasjonen.

Han og makkeren lovte imidlertid at de vil prøve å få Bieber tilbake i «Senkveld»-studio. Gutta har kun én sesong igjen å få det til på. Sees til våren, Justin?

TØRKET OPP: Justin Bieber var tydelig irritert over vannsøl på scenen i Oslo, og gjorde et forsøk på å tørke det opp før han droppet prosjektet og stormet av scenen, og etterlot en sal full av fortvilte fans. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
TØRKET OPP: Justin Bieber var tydelig irritert over vannsøl på scenen i Oslo, og gjorde et forsøk på å tørke det opp før han droppet prosjektet og stormet av scenen, og etterlot en sal full av fortvilte fans. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

Fikk reklame-smekk

En annen som har skapt overskrifter i forbindelse med sitt «Senkveld»-besøk er MMA-utøver Emil «Valhalla» Meek (29).

Da han gjestet talkshowet i fjor var han iført en t-skjorte påtrykket logoen til pengespill-giganten Betsson, som han har vært ambassadør for siden 2012. Siden annonser og annen reklame for utenlandske spillselskap er forbudt på norsk tv, brøt Meek loven ved å iføre seg Betsson-t-skjorta, noe som vekket reaksjoner hos Lotteritilsynet.

MMA-utøveren selv fortalte at han ikke var klar over regelverket da han troppet opp i «Senkveld»-studio. I ettertid sa Meek at han syntes regelverket er for strengt.

- Det er ganske sykt, synes jeg. Budskapet på t-skjorta er verken støtende eller diskriminerende, og jeg synes det er en merkelig vurdering. Når det er sagt skal jeg selvfølgelig bli flinkere til å respektere regelverket i framtida, sa Meek den gang.

Shaken, not stirred

Truls Svendsen (45) er en kjenning for «Senkveld»-seerne, og er ikke redd for å by på seg selv. Nordlendingen holdt i hvert fall ikke noe tilbake da han i 2008 stilte på James Bond-premiere i «Senkveld»-regi.

Stuntet gikk ut på at Svendsen delte ut dry martinis på den røde løperen. Det må imidlertid ha vært mange som takket nei til en drink, da betydelige mengder alkoholholdig væske forsvant ned i komikerens egen mage.

RAUS: I «Senkveld»-regi delte Truls Svendsen ut dry martinis på premierefesten til den nye James Bond-filmen i 2008. Her med Tone Damli Aaberge Foto: Knut Falch / NTB Scanpix
RAUS: I «Senkveld»-regi delte Truls Svendsen ut dry martinis på premierefesten til den nye James Bond-filmen i 2008. Her med Tone Damli Aaberge Foto: Knut Falch / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge VG fikk Svendsen gjentatte ganger tilsnakk av sikkerhetssjefen for James Bond-premieren, men valgte å fortsette opptaket. Avisa skriver videre at vaktene og Disney-produsentene satte et endelig punktum da komikeren begynte å sjonglere med oliven, snublet over et bord og knuste et martiniglass.

UNDER BORDET: Premieren på James Bond-filmen «Quantum of Solace» ble fuktig for Truls Svendsen, som var utsendt av «Senkveld». Foto: Knut Falch / NTB Scanpix
UNDER BORDET: Premieren på James Bond-filmen «Quantum of Solace» ble fuktig for Truls Svendsen, som var utsendt av «Senkveld». Foto: Knut Falch / NTB Scanpix Vis mer

Stuntet endte med at Svendsen lå langflat og overstadig beruset like ved hovedinngangen da skuespiller Olga Kurylenko og regissør Marc Forster ankom den røde løperen, skrev Seher.no.

Stupedama

Også Dorthe Skappel (54) har fått merke «Senkveld»-deltakelsen på kroppen.

Da «God kveld Norge»-profilen deltok i duellkonseptet «Camp Senkveld» i 2009, skulle hun gjennomføre et stup i Drøbak. Forsøket endte med et realt mageplask, og Skappel unnslapp med store smerter og stygge blåmerker, skriver VG.

Programlederen selv fortalte at det føltes som om huden hennes hadde truffet ren asfalt:

- Alle var veldig hjelpsomme, og Thomas var verdens søteste. Men jeg brøt helt sammen da jeg kom meg på land. Jeg hadde så vondt at jeg vekslet mellom å gråte og le. Det var helt forferdelig og litt komisk, sa Skappel til VG noen uker etter ulykken.

FORSLÅTT: Dorthe Skappels stupeforsøk endte med mageplask og store blåmerker da hun deltok på «Camp Senkveld» i 2009. Foto: TV 2
FORSLÅTT: Dorthe Skappels stupeforsøk endte med mageplask og store blåmerker da hun deltok på «Camp Senkveld» i 2009. Foto: TV 2 Vis mer

Tårer ble det også da blogger Anna Rasmussen (21), også kjent som Mamma til Michelle, deltok på «Camp Senkveld» i vinter.

Følelsene tok overhånd da laget hennes var på vei mot Gaustatoppen. Der skulle de gå opp 1050 høydemeter, og måtte gå 3500 trappetrinn ved Gaustabanen, en kabelbane som går i tunnel inne i fjellet.

- Det var veldig tøft, og jeg følte at jeg skulle gå den samme tøffe tunnelen som jeg har i hodet mitt under vanskelige perioder, sa trebarnsmoren til Dagbladet.

REDD: Da blogger Anna Rasmussen var på Camp Senkveld, var det ikke alt som var like enkelt. Her bryter hun sammen i gråt, før hun må ta fatt på en utfordring sammen med resten av laget sitt. Video: TV 2 Vis mer

Snudde i døra

Mens Anna Rasmussen og Dorthe Skappel er blant kjendisene som har stilt opp for Thomas og Harald, er det flere kjente fjes som har trukket seg fra «Senkveld».

Blant dem er skuespiller Gørild Mauseth (45). Hun skulle gjeste programmet i november 2008, men snudde i døra like før innspilling.

Årsaken var at TV 2-programmet «Torsdagsklubben» skulle vise et klipp fra Mauseths legendariske scene i filmen «Brent av frost» fra 1997, der hun har sex med motspiller Stig Henrik Hoff i en båt full av fisk.

Dette ble Mauseth gjort oppmerksom på samme dag som hun skulle spille inn «Senkveld», noe som gjorde at hun valgte å boikotte programmet.

Samtidig sto Mauseth midt i en rettssak med NRK, som i 2007 hadde vist et klipp fra nettopp denne sexscenen. NRK fikk medhold i retten, der det ble slått fast at kanalen hadde rett til å vise nakenklippet.

En annen som har trukket seg fra «Senkveld», er sanger Didrik Solli-Tangen (30). Det skjedde i 2010, samme år som Solli-Tangen hadde vunnet den norske Melodi Grand Prix-finalen.

TV 2 skriver at sangeren trakk seg etter at han fikk vite at han skulle dele sofa med fjorårets internasjonale vinner, Alexander Rybak (31).

- Vi hadde en avtale med «Senkveld» om hvordan opplegget skulle være. Så valgte de å endre opplegget dagen før opptak og da trakk vi oss, sa Solli-Tangens manager Eivind Grøstad til «God kveld Norge».

TRAKK SEG: Didrik Solli-Tangen trakk seg fra «Senkveld» etter at han fikk vite at han skulle gjeste programmet sammen med Alexander Rybak. Her avbildet i 2010, samme år som han vant norske MGP. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
TRAKK SEG: Didrik Solli-Tangen trakk seg fra «Senkveld» etter at han fikk vite at han skulle gjeste programmet sammen med Alexander Rybak. Her avbildet i 2010, samme år som han vant norske MGP. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

Tollerstunt

Det er ikke bare «Senkveld»-gjestene som har skapt overskrifter. Thomas og Harald selv fikk oppmerksomhet i fjor, etter at de i et skjult kamera-stunt hadde utgitt seg for å være tollere på Svinesund.

Under stuntet ble blant annet en ung kvinne stoppet av de to programlederne på vei over grensa fra Sverige. Kvinnen skal ha blitt kroppsvisitert og bedt om vogn- og førerkort. Under en ransaking av bilen «fant» de en kanne med en blank væske, som skulle etterlikne sprit - plantet av de falske tollerne.

Dagbladet fikk opplyst at kvinnen reagerte sterkt på hendelsen, og programlederne måtte forsikre henne om at opptaket ikke skulle brukes, etter at de hadde gitt seg til kjenne.

Tollerstuntet fikk en jusekspert til å reagere, og endte med at TV 2 beklaget hendelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer